Egységben a sokféleség.

EU - Magyarország

Külföldi munkalehetőség – London? Anglia?

Külföldi munkalehetőség – London? Anglia?

Sokan úgy gondolják, hogy a sikeres tanulmányok befejezése után, vagy akár csak a hirtelen jött munkanélküliség miatt külföldön vállalnak munkát. A magyar mentalitás miatt, miszerint “kint” meg lehet váltani a világot, hajlamos az ember összecsomagolni és eddigi életét hátrahagyni. A hirtelen ötletekből nem szokott jó kisülni, ugyanis ennek az elhatározásnak hosszas előzmények után kell megszülessen, például összegyűjtött pénz a kiutazásra, az ottani életre legalább egy-két hónapra és ha minden kötél szakad a hazajövetelre.

A legtöbb ember, aki erre szánja magát, sajnos nem az önmegvalósítás , hanem az itthoni kevés jövedelem miatt akar új életet kezdeni.

Néhány fontos információ, ha Anglia az úti cél:

  • Jelenleg még egyenlőre a font a fizető eszköz, ez átszámolva : 1 font=434 forint
  • Londonban dolgozik a legtöbb magyar ember, aki Angliát választotta
  • Az élelmiszerek megegyezőek az itthoni árakkal, kint is ugyanúgy lehet találkozni multinacionális cégekkel, ahol olcsón sok minden beszerezhető ( TESCO, LIDL )
  • Az albérletek nagyon drágák, általában hetente kell fizetni. Egy középkategóriás lakás körülbelül heti 20.000-25.000 ft
  • Alapvető nyelvtudás nélkül felesleges elindulni. Persze vannak olyan munkakörök, például gyárakban szalagmunka vagy hotelekben ágyneműhúzás és mosogatás, ahol egy pár hónapig lehet boldogulni.
  • Egy másik szokatlan történet a tömegközlekedés. A járműveken ugyanis nem jegyet kell venni, hanem egyszeri alkalommal egy plasztik kártyát , amit hetente tölteni kell annyi pénzzel, amelyik szektorba éppen utazni szükséges, valamit nem elfelejtendő, hogy bal kéz szabály van érvényben.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.