Egységben a sokféleség.

EU - Magyarország

Magyarország legismertebb múzeumai, kedvelt turistalátványosságok

Magyarország legismertebb múzeumai, kedvelt turistalátványosságok

Magyarország telis-tele van látványos múzeumokkal. Többnyire a külföldi turisták örömmel látogatják ezeket az emlékműveket.

Íme a leglátogatottabb múzeumok:

Magyar Nemzeti Múzeum

Az épület Budapesten található. 1802-ben Széchenyi Ferenc kezdeményezésére épült. Itt tekinthető meg a koronázási palást, a Széchenyi Nagy Könyvtár könyvei és a magyarsághoz tartozó összes információ tárgyi emlékeken keresztül.

Dobó István Vármúzeum

Egerben található az egyik legismertebb hazai vár. Állandó kiállításként van jelen a a börtönkiállítás, az egri vár története, a Rotunda és a Hősök terme. Először 1248-ban épült fel a törökök ellen, később minimális javításokkal érte el a mai formáját. Még mindig láthatóak apró lyukak a falakban melyek jelzik a lövöldözéseket és az ágyúkat.

Magyar műszaki és közlekedési Múzeum

A közlekedés fejlődésének útján vezet végig a vasúttól az autókig. Állandó kiállításban szerepelnek a gőzmozdonyok, egy 1898-as Peugeot és egy dunai gőzhajó is. A látványosságot emeli a bejárat után közvetlenül egy életnagyságú vasúti pályaudvar.

Vasarely Múzeum

1976-ban hozta létre Vásárhelyi Győző ( Viktor Vasarely ), hogy ne vesszenek el a munkái hanem az érdeklődők bátran megtekinthessék, ezzel is kedvezve a szépművészeti iparágnak. Az eredeti múzeum Pécsen található de ma már Pesten is rendeznek kiállításokat. A művei végig vezetnek egész élete történetén.

 

Ezek a teljesség igénye nélkül készültek érdemes sokkal tovább elmélyülni a múzeum-rengetegben.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.