Egységben a sokféleség.

Pénzügyek

Még mindig padlón az angol font árfolyama, mi lesz így a hazaköltöző magyarokkal?

Még mindig padlón az angol font árfolyama, mi lesz így a hazaköltöző magyarokkal?

A külföldi munkavállalás egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magyarok körében. Az ausztriai és németországi, elsősorban szakmunkás és vendéglátóipari munkakörökön túl London is igen kedvelt a jövőjüket külföldön elképzelők körében. Sokan vannak, akik csak néhány évre szeretnék elhagyni hazánkat, és a magasabb jövedelem céljából akár a végzettségüknél alacsonyabb színvonalú munkát is bevállalják.

 

Ugyan a nyelvismeret kétségkívül előnyt jelent, és a színvonalasabb munkakörök betöltéséhez nélkülözhetetlen is, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy akár a megfelelő nyelvtudás nélkül is sokan vállalnak munkát a szigetországban. Egyesek az élettapasztalat és a külföldön szerzett munkatapasztalat apropóján választják ezt az útját a boldogulásnak, ám a legtöbbek számára még mindig a pénz a motiváló. Érdemes azonban figyelemmel követni az angol font árfolyamának alakulását, és ha hazaköltözést tervezünk, akkor célszerű azt úgy időzíteni, hogy anyagilag se jöjjünk ki rosszul a dologból.

 

A Londonban megkeresett pénz, egy esetleges hazaköltözés esetén, könnyen kiszámolhatóan kevesebbet ér (árfolyam adatok bővebben itt), hiszen az angol font már egy ideje mélyrepülésben van. S hogy mégis miért költöznek haza a munkavállalók, ha kint sokkal jobb életszínvonalat tudnak maguknak teremteni? Az időszakos jelleggel külföldet választók számára komoly gondot szokott okozni a család és a szerettek hiánya. Az élet számos olyan helyzetet teremthet, amikor jövedelmi viszonyok ide vagy oda, de a család mellett van a helyünk. Nem ritka az sem, hogy a honvágy hajt haza, és a kinti tapasztalatszerzésből elég volt, a jövőben esetleg saját szakmánkban szeretnénk elhelyezkedni, esetleg a régóta vágyott vállalkozást indítanánk be a kint megkeresett pénzből.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni tehát, hogy a hazaköltözést fontolgatva célszerű az árfolyamok alakulását is figyelemmel követni. Ebben nagy segítségünkre vannak azok a weboldalak, ahol mindig friss információk várnak a témában. A nyaralás időszakát tervezve szintén hasznos lehet az aktuális árfolyamok ismerete. Sokan az uniós tagállamokon kívülre tervezik pihenésüket, s ilyenkor a magunkkal vinni kívánt pénz kapcsán korántsem elhanyagolható tényező, hogy mennyiért tudjuk majd azt megvásárolni, illetve a későbbiekben szükség esetén eladni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.