Egységben a sokféleség.

Vállalkozás

Megszűnő magyar cégek, vajon mi lehet az oka?

Megszűnő magyar cégek, vajon mi lehet az oka?

2013-hoz képest idén növekedett azon cégek száma, melyek megszűntek. Csak októberben 4000 céget töröltek, és ez eddig a legmagasabb érték. Év végére akár 40 ezer fölé is kerülhet a törölt cégek száma.

A legtöbb céget felszámolási eljárás következtében törölték. Ez havonta körülbelül 1000-2000 céget jelentett. De az utóbbi három hónapban csökkent ez a szám. Ezzel szemben viszont lassan emelkedik a végelszámolással megszűnő cégek száma. De ez jó hír, hiszen ez a legtisztább módja egy cég megszűnésének.

Idén az elmúlt három hónapban a kényszertörlés volt a domináló. Mivel csak ebben az időszakban mintegy 8000 cégen alkalmazták a kényszertörlést. Erre mutat az is, hogy a hatóságok jó és alapos munkát végeznek. Amelyik cégnél adósságot vélnek felfedezni, azt is törlik. A kifizetetlen számlák esetében is fennállhat ez a helyzet.

Érdekes, hogy kevesebb céget alapítanak, mint amennyi megszűnik. A kormány szigorító intézkedéseinek köszönhetően nem lehetséges olyan, vagy legalábbis kevés rá az esély, hogy a megszűnt cégek tulajdonosai vagy vezetői új cégekben bukkannak fel. Így legalább kiszűrik azokat, akik megint csalni szándékoznak. A gazdasági élet lassan, de biztosan tisztulásnak indult.

Tavaly a legtöbb cégtörléssel Debrecen, Miskolc és Pécs vezetett. Idén eddig dobogó helyet kapott Miskolc az első, Debrecen a második és Pécs a harmadik. A legkevesebb cégtörlés idén eddig Zalaegerszegen volt.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.