Egységben a sokféleség.

Mindennapok

Miért mondják annyian, hogy az olasz fagylalt a legjobb?

Miért mondják annyian, hogy az olasz fagylalt a legjobb?

Ha sorra vennénk a legnépszerűbb édességeket, akkor a fagylalt garantáltan ott szerepelne közöttük. Tölcsérben, kehelyben egyaránt sokan szeretik, sőt, süteményekkel kombinálva is gyakran az asztalra kerül. Tény azonban, hogy jelentős minőségbeli különbségek tapasztalhatóak a kínálatban. Az olasz fagylalt nem csak a minőségi, természetes alapanyagoknak köszönheti népszerűségét: az elkészítés módja is fontos.

A tartósítószerek és a mesterséges adalékanyagok ideje fagylaltkészítés kapcsán is lejárt. Nem véletlen, hogy a kézműves fagyik iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik, hiszen egészen más ízélményt kínálnak azok, mint egyéb társaik. A kézműves fagylaltok esetében kiemelt figyelem fordul a felhasznált alapanyagok irányába. A vajak, az állati tejszínek, a mascarpone éppen olyan népszerű alapanyagok, mint például a Bronte pisztácia vagy a Callebaut csokoládé. Persze az alapanyagokon túl az elkészítési technológián is sok múlik. A pasztőrizáló, az érlelő, vagy például a sokkoló alkalmazása garantálja a magas színvonalat.

A legjobb szakemberek is egyetértenek abban, hogy az igazán nívós fagylalt titka a frissességben rejlik. A házilag készített összetevők szintén elmaradhatatlan elemek, de nem merül ki ennyiben a minőség iránti igény. A kézműves fagylaltok akkor hozzák igazán a prémium kategóriát, ha a különféle színek, ízek és állagok mesterien találkoznak össze. Ugyan az extrémitás irányába nem érdemes elmozdulni, tehát fontos, hogy passzoljanak egymáshoz az ízek, de a kreativitás is helyet kaphat az ideális fagyi-műremek megalkotásakor.

S hogy melyek a leginkább népszerű ízek napjainkban? A hagyományos csokoládé valószínűleg soha nem fog kimenni a divatból, de nyáron sokan keresik a frissítő gyümölcsös megoldásokat. A napjainkban egyre szélesebb köröket elérő egészséges életmód-hullámnak köszönhetően a cukormentes fagylaltok is hatalmas népszerűségnek örvendenek, de az oreo, a sóskaramell, a nutella, valamint a különféle csokoládé fajták ízvilágát idéző fagylaltok is rendkívül kedveltek. Egy dologról azonban nem szabad elfeledkezni, ez pedig nem más, mint az, hogy a minőségi és friss alapanyagok felhasználásával születnek az igazán színvonalas fagylaltok, melyek kulináris élvezetté teszik a fagylaltozást.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.