Egységben a sokféleség.

Egészség

Mit tegyünk ha alacsony a vérnyomásunk?

Mit tegyünk ha alacsony a vérnyomásunk?

Bizony, nem csak az jelent akár mindennapos problémát mikor magas a vérnyomásunk. Az is bajt okozhat amikor alacsony. Ebből kifolyólag egyetlen megoldás van. Mindig optimálisan a kettő között kell tartani a szintet, ami ráadásul nem is oly nehéz, mint azt sokan hiszik pár fontos tanácsot betartva.

Nézzük tehát az alacsony vérnyomás kialakulásának a fő okait: Sokszor a sportolás,testmozgás teljes hiánya miatt lép fel, viszont utalhat bizonyos szerveink elégtelenségére is (pl. pajzsmirigy). Mindemellett számos gyógyszer mellékhatásaként is fellépő jelenségként tartják számon. Vegyük szemügyre az átlagosan érzékelhető tüneteit ránk nézve: sokkal magasabb hajlam a szédülésekre, ájulás, látási nehézségek, fázás, émelygés. Ezek a leggyakoribbak, de jó pár egyebet is találhat az, aki még inkább utána jár a témának. Mindezt követően ha felismerte esetleg saját magán is ezeket a bizonyos tüneteket, akkor érdemes gyanakodnia.

Mit tegyünk tehát ha alacsony….? A leginkább javasolt dolgok ellene: kicsit többet mozogni, több időt tölteni a természetben, akár csak napi szinten megtenni egy kiadós sétát miközben kiszellőzteti a fejét, megtisztítva a gondoktól és problémáktól. Igyon sokkal több folyadékot. Végső esetben használhat “vérnyomás emelő” tulajdonságú készítményeket is, mint pl. a méz. Aggódni szerencsére egyáltalán nem kell, mivel az alacsony vérnyomás, a magassal ellentétben nem ad okot az ijedségre. Nem számít betegségnek, illetve veszélyesnek se mondható annyira, de ettől függetlenül fontos megelőzni, egészsége további hosszútávú és biztos védelmének érdekében.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.