Egységben a sokféleség.

Vállalkozás

Mitől működik jól egy családi vállalkozás?

Mitől működik jól egy családi vállalkozás?

Családi vállalkozást szeretnénk indítani. De vajon fog működni? Családban dolgozni lehet a legnagyobb áldás, de a legnagyobb átok is. Néhány hasznos ötlet és tipp, mielőtt nekikezdenénk, jobb szem előtt tartani ezeket a dolgokat, különben eleve bukásra lesz ítélve.

Legyen jó családunk, mert ez nélkül nem működik megfelelően a vállalkozás. Ha konfliktus helyzet támad, azonnal beszéljük meg, oldjuk meg. És minden helyzetet beszéljünk meg. A gyerekeknek is mondjuk el, hogy ez komoly munka, és ezért ne zavarják a szüleiket a munka közben.

A vállalkozásunk legyen közel a lakásunkhoz. Ha lehet, akkor az udvarban legyen, az erre kialakított helységben, ez a legjobb megoldás. A gyerekeket is néha be lehetne vonni a munkába, mondjuk amikor rakodni kell. A kisebb és könnyű dobozokat ők is tudják cipelni. Valamint apróbb feladatokkal is meg lehet bízni őket.

Akkor jó a vállalkozás, amikor minden család tagnak megvan a saját feladata. És mindenki azt csinálhat, amihez a legjobban ért. Nincs féltèkenység, nincs harc,  vagy bármi veszekedés. Ha az egyik családtagunk nem készül el időben a munkával, a többiek segítsenek be neki, hisz az ő érdekük is, hogy minél jobban menjen a munka, a vállalkozás. Szüntelenül kell segíteni egymásnak.

A vállalkozás nem szabad, hogy a családi élet kárára menjen. Legyen idő a munkára, és legyen elég idő a családi életre is.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.