Egységben a sokféleség.

Vállalkozás

Őstermelői igazolvány kiváltása, igénylésének menete

Őstermelői igazolvány kiváltása, igénylésének menete

Az egyik legfontosabb változtatás az őstermelői igazolvánnyal kapcsolatban, hogy egy év helyett, három évig lesz érvényben. Nem csak ez fog változni, hozzá jön az is, hogy az értékesítési betétlapot szintén három évig lehet kikérni. Az őstermelői igazolványt 2014-ben is a falugazdásztól kell igényelni. Az adóhatóságnak jogában áll leellenőrizni az igazolványban szereplő adatok hitelességét.

Ezért oda kell figyelni arra, milyen adatokat adunk meg a kiváltáskor és. Nagyon jó szabály, hogy kitolták három évre a határidőket, ezért az őstermelőknek csak akkor kell elmenni bármilyen ügyet intézni, ha az őstermelői igazolványban valamilyen adat megváltozik. Ez jelentheti a termelési információkra vonatkozó, valamint személyes információkban bekövetkezett változást is, amit korrigálni kell.

Azok az emberek, akik gazdálkodással foglalkoznak csak az őstermelői igazolvánnyal képesek bebizonyítani azt a tényt, hogy joguk van a termelői munkához hozzátartozó adózási kedvezmények igénybevételére. Minden 16. életévét betöltött állampolgár lehet őstermelő és az éves bevétele nem lehet magasabb 8 millió forintnál. Akkor minősíthető egy tevékenység őstermelőinek, ha a saját gazdaságán belül termeli meg az illető a javakat.

Az őstermelői igazolvány igénylés benyújtásától, a falugazdász 8 napon belül kiállítja az igazolványt. A tevékenység abbahagyása esetén 15 napon belül vissza kell adni az igazolványt számunkra. Magyarországon körülbelül 340 ezer család rendelkezik őstermelői igazolvánnyal, tehát nagyon sok háztartás függ attól, hogy mennyit tud megtermelni saját maga.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.