Egységben a sokféleség.

Pénzügyek

Pénz befektetési lehetőségek, néhány ötlet

Pénz befektetési lehetőségek, néhány ötlet

A befektetés azért lehet előnyös, mert egy kis plusz pénzt hozhat a konyhára. Persze, csak akkor tudunk befektetni, ha van miből. Először nem kell sokat félretennünk, elég akár ötszáz forint is. De mire figyeljünk? Hogyan is tegyük meg ezt a megtakarítást?

Említve lett az ötszáz forint. Nem nagy összeg, de érdemes piciben elkezdeni, hisz, mint tudjuk, sok kicsi sokra megy. Ha már nagyban folyik a megtakarítás, például tízezres nagyságokban, akkor talán nézhetünk valami befektetési lehetőség után is.

Tehát, nevezzünk ki egy összeget, mennyit szeretnénk, vagy mennyit tudunk félretenni, valamint nevezzük meg az időpontot is, hogy mikor. Lehet ez a hónap végén is, a megmaradó összegeket tesszük félre. De az is lehet, hogy már a hónap elején külön tesszük a félrerakni kívánt összeget.

Állami értékpapírokba befektethetjük a pénzünket. Az állam vállal garanciát az ilyen jellegű értékpapíroknál. És még a visszafizetési kockázat is elég kicsit. Mindenképp számoljunk az árfolyamkockázattal. Ha pedig nem akarjuk megtartani életünk végéig ezeket a részvényeket, akkor viszont figyeljünk arra, mikor adjuk el azokat. Hiszen a legtöbb részvénytársaság működése nagyban függ a világ pénzügyi helyzetétől.

Lehet előtakarékossági szerződést is kötni, mely csak hosszú évek múltán hozza meg a gyümölcsét, melybe folyamatosan szükséges fizetnünk egy bizonyos összeget minden hónapban. Ha hosszabb távon gondolkodunk, akkor megérheti.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.