Egységben a sokféleség.

Gazdaság

Spórolási tippek, hasznos ötletek mindenkinek

Spórolási tippek, hasznos ötletek mindenkinek

Bizony a hűtésen szintén lehet spórolni így nyáron a forróságban. Teljesen környezetbarát módon használhatjuk a frizsidert, a fagyasztót, és még a villanyszámlánk is kevesebb lehet így módon.

Nagyon fontos, hogy kerüljük a hűtőajtó folyamatos nyitogatását, mert a készüléknek minden alkalommal le kell hűtenie a beáramló levegőt, ami bizony extra energiát igényel. Nem árt, ha a termosztátot a hűtőtérben beállítjuk plusz 5-6 fokra, a fagyasztónál pedig mínusz 18 fokra, mivel ezeken az értékeken igen optimális az ételek tárolása.

Amennyiben megtehetjük, pakoljuk tele a polcokat és a rekeszeket, mivel a nagyobb mennyiségű hideg étel segít lehűteni a beáramló melegebb levegőt. Legalább évente egyszer olvasszuk le a fagyasztót, mert 5 mm jégréteg körülbelül 30 százalékkal növelheti a fogyasztást.

Persze előfordul, hogy kettő kisebb frizsidert használunk, de ez nem gazdaságos, inkább vegyünk egy nagyot. Mert egyetlen nagyobb készülék körülbelül 20 százalékkal kevesebb energiát fogyaszthat, mint két kisebb. Valamint nagyon fontos, hogy meleg ételt sose rakjunk a hűtőbe.

Nem árt időnként ellenőrízni az ajtó tömítését. Az apró réseken sajnos kiszivároghat a hideg levegő, amitől könnyen megnőhet az energiafogyasztás. Erre figyeljünk oda. Rendszeresen tisztítsuk meg a kondenzációs rácsot, valamint a készülék hátulja és a fal között pedig hagyjunk körülbelül 5 cm rést a megfelelő szellőzés érdekében. Ha ezekre figyelünk, jelentősen kevesebb lehet a számlánk.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.