Egységben a sokféleség.

Pénzügyek

Spórolási tippek kezdőknek és haladóknak a hatékony mosáshoz

Spórolási tippek kezdőknek és haladóknak a hatékony mosáshoz

Sokat és sokszor mosunk, használjuk a mosógépet. De vajon tudjuk-e, hogy lehetne spórolni a mosással? Persze nem úgy, hogy kevesebbet mossunk, hanem okosan és költségkímélően tegyük. Néhány dologgal nem árt tisztában lenni. Ha tovább olvasunk esetleg, megtudhatjuk, hogy tudnánk spórolni, hogyan lehetséges a mosással valóban hatékonyan kevesebb pénzt fogyasztani.

Szinte éjjel-nappal figyeljük a reklámokat, és ha valami kedvező mosóport reklámoznak, melyet igazi csodaszerként tüntetnek fel, akkor sietünk gyorsan megvásárolni. De abba bele se gondolunk, hogy környezetszennyező lehet, hiába van lágy és finom illata, pedig a makacsabb foltokat el se távolítja.

Ezek a szintetikus mosószerek többségében töltőanyagok, melyeknek a tisztításban nincs is szerepük. Ráadásul ezekre az összetevőkre egyre többen allergiásak. Például légzőszervi vagy bőrpanaszaik lesznek. Egyszóval ártalmasak az egészségre, hiába reklámozzák őket csodaszerként.

Ezért az olcsóbb anyagokat inkább érdemes kipróbálni, melyek jobbak, mint a szintetikus anyagok. Használjunk mosószappant, mely egyaránt alkalmas kézi és gépi mosásra. A makacs szennyeződéseket is eltünteti. A citromlé remekül fehérit például valamint a bórax, mely a gyógyszertárakban kapható. A makacs foltokat is könnyedén eltávolithatjuk, ha a keletkezésük után nem sokkal később hideg vagy langyos vizzel leöblitjük, majd kimossuk Érdemes ezekre az apróbb dolgokra is odafigyelnünk, melyek nem is olyan aprók, ha azt szeretnénk, hogy mi vagy a gyerekeink egészségesek legyenek.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.