Egységben a sokféleség.

Pénzügyek

Spórolási tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

Spórolási tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

Lehet ön még teljesen avatatlan, de lehet akár már tapasztalt is a spórolási témát illetően, biztosan hasznát fogja venni az itt leírtaknak, ugyan is tartalmaz hasznos tippeket mind a kezdőknek és mind a haladóknak egyaránt. A mai világban elengedhetetlen, hogy elsajátítsunk egy bizonyos spórolási készséget. Gondoljon csak bele, mire költené szívesebben a pénzét? Napi szinten egy liter szénsavas – és ráadásul mind az egészségre, mind pedig a környezetre rendkívül káros – löttyre, vagy inkább egy hétvégi nyugodt kikapcsolódást nyújtó városnézésre akár itthon, akár egy közeli országban. Amennyiben az ön választása nem az első opcióra esett, akkor bizony érdemes tüzetesen átolvasnia és betartania az alábbiakat:

A kezdőknek a legegyszerűbb módszerekkel érdemes kezdeni, mint például azzal, hogy minden egyes vásárlása végén  a bevásárlókocsiból kivett százforintost elteszik egy külön dobozba. (Ha rendszeresen vásárol szuper vagy hipermarketben, akkor több ezer forintot spórolhat így havonta) Másik lehetőség : Étkezésügyileg törekedjen a szezonális vásárlásokra. (így mindig a legolcsóbb termékeket fogja alapvetően megvásárolni az adott időszakban) Szorítsa háttérbe az éttermeket, főzőn inkább otthon, ha lehetséges, akár saját alapanyagokból. (pl. a fűszernövényeket otthon is pofon egyszerűen megtermelheti) Figyeljen oda a hulladék szelektív gyűjtésére, mivel sok helyen pénzt is kaphat értük. A világítást, lámpákat, izzókat érdemes energiatakarékosra váltani. Ásványvíz helyett érdemesebb az otthonit fogyasztani egy vízszűrő berendezéssel.

Haladóbbak figyelmébe ajánlom a következő spórolási tippeket: Fűtsön legalább egy fokkal, ha nem még inkább kevesebbel, mint amivel eddig tette. Érezni nem fog kimondott változást, miközben 1fok-nál már megközelítőleg 5-7%-al csökkentheti a fűtési költségeit. Válasszon olyan szigetelést amivel a lehető legkevesebb hőt ereszti át a fal a későbbiekben. Ez egy hosszútávú és profi befektetés is lehet.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.