Egységben a sokféleség.

Oktatás

Tanulás angolul: interneten, ingyen, kezdőknek is

Tanulás angolul: interneten, ingyen, kezdőknek is

Vajon lehetséges az interneten tanulni angolul? Ráadásul ingyen, akár úgy is hogy teljes mértékben kezdőknek számítunk? Még szép hogy lehetséges. Rengeteg módszer közül válogathatunk a biztos siker érdekében. Nem kell különórákra járnia és kisebb vagyonokat kiadni a szolgáltatásért, a könyvekért, vagy minden egyébért, amik ráadásul nem is garantálják, hogy sikeres lesz a nyelvtanulásban, mivel lehet, hogy hosszútávon a szűkösebb ideje miatt nem tud majd eleget készülni, vagy éppen nem elég jó a nyelvérzéke. Néhány esetben az is előfordul, hogy egy tanár módszerei szokatlanok, nem éppen önhöz illőek, ami szintén csak a felkészülést hátráltatja és elnyeli a pénzét.

Az angolul tanulás tehát  pofonegyszerűen megoldható az interneten is, ráadásul ingyen, az alábbi módszerekkel:

1. Amennyiben még teljesen kezdőknek számítunk, a szókincsünket a legcélravezetőbb fejleszteni. Ne foglalkozzon a nyelvtannal, az igeidőkkel és minden egyébbel, csupán határozza el, hogy megtanul minden nap, legalább 15db szót. Ez semmiségnek tűnik, még is ha jobban belegondol az a napi 15db kis szavacska, fél év múlva, már megközelítőleg 2740 db szó lesz, amit ön magabiztosan megért és beszél. 2740 db. hasznos szó már nagyon profi alapot ad a későbbiekben. (A szavakat kiválaszthatja szótárból is, de a helyes kiejtés érdekében, nézzen inkább videókat, valamelyik videómegosztó oldalon)

2. Bár eleinte nem olyan fontos, később elhanyagolhatatlan a nyelvtan megértése, illetve használata. Ehhez ad segítséget számtalan ingyenes nyelvtanuló oldal, méghozzá kimondottan kezdőknek, ahol a saját tempójában haladhat kényelmesen, és nyugodtan. (Ilyen oldal Pl. a Duolingo)

3. Később, amikor már a szókincse is stabil, és a nyelvtanhoz is konyít egy picit, akkor elkezdhet élesbe játszani, vagy is:

Nézzen filmeket,sorozatokat angol szinkronnal/magyar felirattal.

Olvasson könyveket,cikkeket angolul.

Csevegjen az interneten angolul, valamilyen szimpatikus közösségi oldalon.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.