Egységben a sokféleség.

Gazdaság

Tengerparti nyaralás veszélyei – mikre figyeljünk oda?

Tengerparti nyaralás veszélyei – mikre figyeljünk oda?
A legtöbb család számára a nyár egyenlő a nyaralással, például egy tengerparti üdüléssel. De sajnos sokszor nem gondolnak bele, hogy ez mennyi veszélyt rejthet a gyerekek számára. A nyaralás alkalmával a leggyakoribb gyerekeket érintő betegségek a hasmenéses megbetegedés valamint a napégés, míg balesetek esetében a csonttörés, zúzódás és a vízparti balesetek.
A nyári időszak alatt igen gyakoriak a gyerekeket érintő balesetek, mint például a csonttörés, és a megbetegedések, amelyek közül a legjellemzőbb a bakteriális fertőzés okozta hasmenés, de ezen kívül napégés szintén előfordul.

Ezért érdemes felkészülni a szülőknek, mielőtt nyaralni indul a család. Ők ismerik a gyerekeiket, gondoljanak arra, hogy bármikor bármilyen rossz, baleset, betegség megtörténhet, mégha nyaralni vannak, akkor is. Utazás előtt minden esetben gondoskodjunk egy kisebb gyógyszercsomag összeállításáról, mely tartalmazzon kötszert, sebfertőtlenítőt, láz és fájdalomcsillapítót. Az égési sérülés utókezelésére a hűtő gél is rendkívül hatásos, és természetesen a napvédő krémnek is ott a helye a csomagban.

Amennyiben hasmenés következik be, keményen diétáztassuk a gyereket, mellette sok-sok folyadék fogyasztása ajánlott, és só pótlás. Persze a napon könnyen le lehet égni, amit azonnal vízzel kell hűteni. Erre szintén figyeljünk oda. Kéztörésnél pedig azonnal helyezzük nyugalomba a sérült végtagot, ez alapszabály. Természetesen mielőtt útnak indulunk, nem árt bebiztosítani magunkat egy jobb biztosítónál.

 

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.