Egységben a sokféleség.

Vállalkozás

Vállalkozás első lépései – hogyan, miként lehet elindulni

Vállalkozás első lépései – hogyan, miként lehet elindulni

Amennyiben vállalkozásra adjuk a fejünket, néhány fontos kérdésre adjuk meg a választ. Mire fogunk vállalkozni, és ez a vállalkozás mennyi költséggel fog járni, valamint azt szintén válaszoljuk meg, hogy mennyi bevételre számíthatunk. Ha már mindennel tisztában vagyunk, gondoljuk át, milyen vállalkozási formát választunk.

Lehetünk egyéni vállalkozók, vagy alapíthatunk társas vállalkozást. Persze mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, éppen ezért alaposan gondoljuk át, melyik formát fogjuk választani.

Az egyéni vállalkozáshoz nem kell kezdőtőke, az alapításért sem kell fizetni. Valamint megszüntetni is igen könnyű. Hátránya például az, hogy az adott vállalkozáshoz mindenképp rendelkeznünk kell megfelelő végzettséggel. A felelősség minket terhel, ami azt jelenti, hogy probléma esetén a teljes vagyonunkkal felelünk.

Társas vállalkozás, például a Betéti társaság viszont minimális kezdőtőkével és minimum kettő személlyel indítható el. Ügyvéd is szükséges az alapításhoz. Sajnos a megszüntetése elég körülményes és elég hosszú folyamat. Könyvelőt mindenképp szükséges alkalmazni, mivel a kettős könyvvezetés kötelező.

A Kft alapítás előnyei például, hogy egyszemélyes Kft is létrehozható. Amennyi összeget betettünk, csak azért kell felelnünk. Hátránya az lehet, hogy minimálisan 3 millió Ft törzstőke szükséges az induláshoz. Nem nagyon lehet kedvezményes adózási módot választani, és az alapításhoz mindenképp kell ügyvéd is.

Tehát érdemes végiggondolni, hogy mivel szeretnénk foglalkozni, és milyen vállalkozást szándékozunk majd  alapítani.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.