Egységben a sokféleség.

Pénzügyek

Veszélyes külföldi telefonszámok, mit tegyünk ellenük?

Veszélyes külföldi telefonszámok, mit tegyünk ellenük?

Megszaporodtak több oldalon is a bejegyzések bizonyos külföldi, ismeretlen telefonszámhívásokkal kapcsolatban. A különböző Chat-es oldalakon vírusként terjed, hogy hány és hány ember járt pórul ezeknek az újfajta bűnözési csalásnak az áldozatául.

Két szempont is megegyezik, minden egyes fórumon írok bejegyzésében. Az első, a megállás nélküli csengés, addig csengetik a telefont, ha kell egymás után nyolc, tíz alkalommal is, amíg a hívott fél fel nem veszi. A másik, hogy a hívás fogadás után nincs válasz csak néma, de folyamatos vonal.

Minden fórum a +382 hívószámról valamint a +235 hívószámról számol be, ami Montenegróból valamint Csád köztársaságról (ami egy afrikai ország) származik. Feltételezhető, hogy a csalók „scammer-ek”, ami annyit jelent, hogy a hívás közben különböző eszközökkel megpróbálnak hozzáférni a Google, és a Facebook fiókokhoz, és ezeknek a hozzáférési jelszavaihoz. Ezzel egy időben párhuzamosan az iphone vagy Apple ID-hez is.

Ez függ attól, hogy milyen telefonnal rendelkezik a fogadó iphone, vagy Android készülék. Ildomos nem felvenni ezeket a hívásokat, vagy ha felvettük és megtörtént a baj azonnal lecserélni a fiókok hozzáférési jelszavait. Egyéb esetben nem sok mindent tudunk tenni az ellen, hogy ne hívjanak fel ilyen számokról.

Bár hozzá tartozik a kerek egészhez, hogy a szolgáltatónknál kérhetjük a külföldi és emelt díjas számtiltást. Így biztosan elkerülhetőek, hogy ezeknek a csalásoknak az áldozatává váljunk.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.