Egységben a sokféleség.

Pénzügyek

Vízóra leolvasás szabályai és helyes kialakítása

Vízóra leolvasás szabályai és helyes kialakítása

A vízmérőórák leolvasása néhány esetben nehézségekbe ütközik. Nem azért, mert nem engedik a leolvasását a háztulajdonosok, hanem kalandos az út, míg a leolvasó szakember a mérőórákhoz jut. Mivel sok házban nem az előírások szerint van kialakítva. Családi házaknál és lakásoknál egyaránt.

A számlák alapja a vízmérők jó leolvashatósága. Ezért is szigorú szabályok határozzák meg a beltéri mérőórák környezetének valamint a vízmérőaknáknak a kialakítását. Mégis előfordul nagyon sok olyan, mely ettől eltérően lett kialakítva. Például a létra elrozsdásodott vagy befalazott vízmerő, esetleg kígyó őrzi a vízmérőt vagy pedig egy mérges kutya.

A társasházaknál is akadnak problémák, nemcsak a családi házaknál. Például néha körbefalazzák vagy becsempézik a vízórát. Akkor szerencsésebb a helyzet, ha legalább látszik a számlap, mivel letudják olvasni a mérőórát. Viszont gond lesz, ha cserélni kell a szerkezetet, sajnos akkor falbontásra kerülhet sor.

Az ingatlantulajdonos feladata és felelőssége, hogy a vízmérőaknát megfelelően alakítsa ki és tartsa is rendbe. Hiszen ez közös érdeke a szolgáltatónak és az ügyfélnek. Előfordulhat, hogy éppen ezért korlátozhatja a szolgáltató a szolgáltatást, míg meg nem oldódik az ügy. Persze ilyenkor nagyon hamar rendbe jönnek a dolgok. A társasházaknál nagyobb figyelmet szentelnek a mérőórák szakszerű kialakítására éppen ezek miatt. Tehát érdemes jobban figyelnünk, jobban vigyáznunk a mérőórák rendben tartására, hogy a leolvasó majd rendezett körülmények között tudja az adatokat rögzíteni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.