Egységben a sokféleség.

Egészség

Zöldségek és gyümölcsök fontossága, jótékony hatása

Zöldségek és gyümölcsök fontossága, jótékony hatása

Szinte minden ember tudatában van a zöldségek és gyümölcsök jótékony hatásaival. Pár hasznos tudnivaló róluk:

Alma

  • Vérnyomáscsökkentő
  • Erősíti az immunrendszert
  • Javítja a vércukor szintet
  • Rengeteg vitamint és hasznos tápanyagot tartalmaz: kálcium , vas, foszfor , magnézium , kálium , A vitamin, C vitamin , B vitamin

Banán

  • Gyomorbántalmakra kifejezetten ajánlott
  • Hasfogó hatású
  • A-vitamin, U-vitamin , E-vitamin , vas , réz , jód, mangán, foszfor tartalom
  • 110 perc alatt kiürül a gyomorból

Ananász

  • Bromelain és magas rost tartalma miatt zsírégető csodaszernek becézik
  • Emésztést és méregtelenítést érhet el vele

Cékla

  • csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát
  • szilícium-dioxid tartalma segít a csontritkulás kialakulása ellen
  • várandós nőknek kifejezetten ajánlott magas vastartalma miatt

Vöröshagyma

  •  ásványi anyag és vitamintartalom: kálcium, foszfor, kálium, nátrium , magnézium, vas, réz , cink , B1-B2-B3-B5-B6 vitamin
  • kiváló megfázás, torokfájás enyhítésére
  • gyermekeknek szúnyogcsípés esetén pár csepp hagymalevet kell önteni a duzzanatra és gyorsan enyhül a viszketés és fájdalom

Paradicsom

  • A benne lévő szénhidrát fruktóz és glükóz elegye
  • magas karotintartalom , B1-B2 és C vitamin
  • fogyasztása csökkenti a reumás és ízületi panaszokat
  • pakolásként alkalmazva serkenti a bőr vérkeringését magas PH értéke miatt

Ezek csak pár finomságok a rengeteg közül. Közös tulajdonságuk, hogy mindet frissen kell fogyasztani, étkezés előtt megmosni és hanyagolni kell a konzerv formátumot, mert az már tele van cukorral és tartósítószerrel így elveszti jótékony hatásának nagy részét.

 

 

 

 

 

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2024 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.