Egységben a sokféleség.

Autóipar

Autónk felkészítése a hosszabb útra, néhány tippel

Autónk felkészítése a hosszabb útra, néhány tippel

Itt a nyaralások szezonja, a családok felkerekednek hosszabb vagy rövidebb útra. Mely előtt érdemes átnéznünk tüzetesen az autónkat, nehogy véletlenül tönkretehesse a nyaralásunkat.

Az átvizsgálást elkezdhetjük az abroncsokkal, mérjük meg a profilmélységet, keressünk hajszálrepedéseket az oldalfalon, valamint nagyon fontos beállítani a gyárilag meghatározott nyomásértékeket. Nem árt majd az ablaktörlőket ellenőrízni, nézzük meg, hogy milyen állapotban vannak a gumiélek.

Kapcsoljuk fel az összes világítást, az összes lámpát próbáljuk ki. Ha ezzel végeztünk, a motortérben csavarjuk le az összes kupakot és fedelet, persze amit lehet, csak azt. Majd pedig töltsük fel az ablakmosótartályt, valamint nézzük meg, hogy a hűtőfolyadék a megjelölt szinten áll-e. Nem árt gondoskodni arról sem, hogy a motorban legyen megfelelő mennyiségű olaj, ha kell, töltsünk utána. Érdemes megnézni, hogy a légszűrő milyen állapotban van, de ha kell, poroljuk ki, vagy egy újat szerezzünk be.

Amennyiben közkedvelt helyre visz útunk, számítsunk tömegre, sűrű forgalomra, ami torlódások esetén bosszúságot tud okozni. Ezért igen lényeges, hogy megfelelően működjön a légkondicionáló berendezés, amit nem árt az utazás előtt megnézetni.

Tehát érdemes felkészülnünk mindenre, hiszen az út alatt bármi megtörténhet. Ha nem is megyünk túl messze, akkor is nézzük át az autónkat. Amennyiben valami nem úgy működik, keressük fel a szervízt, nem fogjuk megbánni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2024 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.