Egységben a sokféleség.

Utazás

A Balaton látnivalói

A Balaton látnivalói

Ha nyár, akkor Balaton. Hazánk idegenforgalmi régiói közül a “magyar tenger” még a korábbi évekhez képesti magasabb árak ellenére sem veszített népszerűségéből. Kedveltségéhez hozzájárul, hogy környékén a fürdőzés mellett számos programlehetőség akad, és a Balaton látnivalói akkor is tartalmas kikapcsolódást nyújtanak, ha az idő éppen nem kedvező az úszáshoz, napozáshoz.

Az északi part nevezetességei közül a tihanyi Bencés apátságot semmiképpen nem érdemes kihagyni, a felfelé vezető úton beszerezhetjük a család, az otthon maradt barátok számára a meglepetéseket, fentről pedig páratlan kilátás nyílik a tóra. A környékben persze nem ez az egyetlen felkeresésre érdemes terület. Balatonfüred kikötője, a város gyönyörűen kiépített parkjai és strandjai, valamint a már-már a váro szimbólumává vált hattyúk a család minden tagjának tetszését elnyerik.

Badacsony a remek borok és a túrázás kedvelőinek ajánlott, hiszen a maga 434 méterével és meredek lejtőivel bizony kihívást jelent még az edzett túrázóknak is. Megfáradva egy-egy borospincében nyerhetünk új energiákat, hogy aztán másnap folytatódhasson a fürdőzés és a csúszdaparkok felkeresése.

Természetesen a Balaton látnivalói nem merülnek ki ennyiben, hiszen a keszthelyi Festetics kastély, a Balaton-felvidék várromjai, kalandparkjai, túraútvonalai és történelmi nevezetességei mind megérik az időt a nyaralás során. A bulik és a pörgős éjszakai élet iránt érdeklődők számára Siófok a legjobb választás, de az biztos, hogy a “magyar tenger”, a Balaton látnivalói nem okoznak csalódást a turisták számára, tegyék le voksukat bármely város mellett is.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.