Egységben a sokféleség.

Kérdések

A Bermuda háromszög titkai, érdekességei és valósága

A Bermuda háromszög titkai, érdekességei és valósága

A Bermuda-háromszög 3 ismert helyszínt köt össze: Miamit, Bermudát és Puerto Ricot. Valójában azért lett oly híres, mert számos megmagyarázhatatlan esemény történt itt. Köztük ismeretlen okok miatt  repülőgép és hajószerencsétlenség. Régebben még Kolumbusz is furcsa történésekről írt naplójában : ha igazak a hírek azonosítatlan repülő csészealj-szerű tárgyakat látott.

Két elhíresült történet kering a mai napig: Az egyik szerint a Mary Celeste nevű hajó ami egy hónappal az eset előtt hagyta el New Yorkot , teljes legénység nélkül tért vissza üresen. Másik feljegyzés pedig arról a teherszállító vízi járműről szól, mely 19000 tonna árut szállított és halott fedélzettel tért vissza külső sérülések nélkül.

A legfélelmetesebb mítosz talán az 1945. december 5-i eset : 5 hadihajó bombázásra indult, de a műszerek a Bermuda háromszög felett elromlottak. Az iránytűk és az órák teljesen bezavarodtak. A fizika elmélete szerint le kellett volna zuhanniuk az üzemanyag hiánya miatt. A központban amikor észlelték a bajt azonnal segítséget küldtek. Az első odaérő repülő is odaveszett. A később odaérő mentőalakulatok viszont rejtélyes módon semmit sem találtak. Se a szárazföldön se a vízben. Erre a mai napig nincs magyarázat.

Sokan szkeptikusan állnak ehhez a témához. Mivel kézzel fogható magyarázat nincs rá így mindenkire rá van bízva, hogy mi az amit elhisz belőle és mi az amit nem. Az egyetlen bizonyíték, hogy a “balesetek ” előtt a jelentésekben többnyire a ” jó az idő minden rendben ” mondat hallható.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.