Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

A betanított munkás önéletrajza hatékonyan

A betanított munkás önéletrajza hatékonyan

A mai világban egyre több ember válik munkanélkülivé több okból kifolyólag. Ezzel egyidejűleg sokan feladják a reményt is, hogy a meglévő végzettségükkel nem tudnak elhelyezkedni.

Sokan ezért betanított munkát keresnek. De semmiképpen nem szabad feladni a reményt. A betanított munka keresésével párhuzamosan nem szabad leállni a szakmai munka keresésével sem. Ezért érdemes kétféle önéletrajzot is megírni, egyet a betanított munka irányába, és egyet pedig a szakma irányába. Persze ezeket mindig testre lehet szabni az álláshirdetések alapján.

Szakmai irányba részletes önéletrajz szükséges. Ha véletlenül nincs még szakmai tapasztalat, akkor a motiváció és a szakmai szeretet mindenképp benne kell, hogy legyen. Esetleg vázlatpontokban felsorolva, könnyen áttekinthető önéletrajz megírásával sikereket lehet elérni. De nagyon fontos, sőt, kiemelkedő, hogy a lelkesedés és a tenni akarás mindig is szükséges az állás elnyeréséhez.

Betanított munkásként lehet, nem olyan szívesen helyezkedik el az ember, de ha nincs más megoldás, akkor ezt is meg kell ragadni. Az önéletrajz legyen egyszerű, és minden iskolát fel kell tüntetni, a diplomát is, mert lehet ez miatt kicsit magasabb munkavégzést fognak biztosítani. Motivációs levél is szükséges az önéletrajz mellé. Abban is őszintén kell leírni, miért választja ezt a munkát, mi történt eddig, és legyen szívhez szóló.

A betanított munkára való jelentkezés után az elbírálás hamar megtörténik. Nem kell több körös állásinterjúkon részt venni. Lehet, hogy csak egy tesztíráson kell megjelenni, de még ez se biztos. Ez munkahelytől függő. A lényeg, hogy nem kell hónapokat várni a munkába állásért.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.