Egységben a sokféleség.

Otthon

A fák természetes színei jól mutatnak beltéri ajtókon

A fák természetes színei jól mutatnak beltéri ajtókon

A tavasz az építkezések, lakásfelújítások időszaka, amikor a természet újjáéledésével együtt lakókörnyezetünket is megújítjuk. Ha a már megszokott ingatlant szeretnénk kicsit átalakítani, korszerűbbé varázsolni, és persze energetikai szempontból is feljavítani, akkor rendszerint a nyílászárók lecserélése nem maradhat el. Nem csak az ablakokra, hanem az ajtókra is érdemes gondolni, és persze a beltéri ajtók szintén fókuszba kerülhetnek. Legyen szó bármely típusról, ma már nem kell megelégednünk egy-két színből álló választékkal.

Rengeteg módon ki lehet alakítani egy ajtót, de a fák természetes színe örök klasszikus. Tulajdonképpen bármely lakberendezési irányzathoz kiválóan passzol, és olyan hagyományos megoldást kaphatunk, mely az árnyalatnál és a felületi kialakításnál fogva mégis hozzáadhat valami pluszt a belső terekhez. A sötét színek remekül megállják a helyüket a mediterrán vagy akár a keleties stílushoz, de a letisztult berendezés mellé is jó döntésnek számíthatnak. A világos színek kedvelői éppen úgy megtalálhatják új kedvenceiket, mint azok, akik a fa természetes erezetét szeretnék viszontlátni az ajtók felületén. A natúr fa anyagok nem utolsó sorban esztétikailag is rendkívül jól mutatnak. Választhatjuk azokat a bútorok színével összhangban, de törekedhetünk arra is, hogy egyfajta egységes kép alakuljon ki a lakberendezési irányzattal kombinálva.

De mégis miért olyan fontos sokak számára, hogy a természethez közel érezzék magukat akkor is, ha a lakásban tartózkodnak? A fa évezredek óta áll az emberiség szolgálatában és eszközkészítés során éppen úgy szerephez jutott, mint fűtés, építkezés, vagy a lakótér berendezése során. A hozzá való vonzódás valami olyasmivel is magyarázható, amiért oly sokan szeretjük a szobanövényeket is. A zöld szín megnyugtat, a fa természetes jellege pedig szintén arra ösztönöz bennünket, hogy valahol titkon érezzük, biztonságban tudhatjuk magunkat. A klasszikus bejárati és beltéri ajtókon túl érdemes az üvegajtókban és a tolóajtókban rejlő lehetőségeken is elgondolkodni, ugyanis bizonyos terek, kialakítás mellett kifejezetten ezek bizonyulhatnak az ideális választásnak. A fa a család minden tagjának tetszését elnyeri, ráadásul hosszú időn keresztül szolgálja a kényelmet és az esztétikumot.

 

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.