Egységben a sokféleség.

Egészség

A folyadékbevitel fontossága kánikulában, ezért igyunk többet

A folyadékbevitel fontossága kánikulában, ezért igyunk többet

Itt a nyár, és vele együtt a jobb idő, a kánikula. Ilyenkor elengedhetetlen a több folyadékbevitel, ezért érdemes hosszabb városi tartózkodásunk idejére egy kis üveg vizet magunkkal vinni.

Mindennapi életünkben egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges táplálkozás. A korszerű, a kiegyensúlyozott étkezésen belül a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásra szintén érdemes figyelmet fordítani, különösen a forró nyári hónapok alatti időszakokban. Nem elég csupán 1-2 litert fogyasztani, hanem legalább 3 vagy 4 liter alkoholmentes folyadékra van szükségünk nyáron.

Az üditőitalok nem a legjobbak, hiszen cukrozottak, tehát semmiképpen nem pótólják a vizet. Az ásványvizek remek választási lehetőség. A rostos üditőitalok többsége magas cukortartalmú. Persze annál értékesebb egy ital, minél kisebb a hozzá adott cukortartalma.

Fontos a mértékletesség az alkoholfogyasztásban. Mivel köztudott, hogy az alkohol fokozza az izzadást, és mint a koffein, többször annyi vízmennyiséget von ki a szervezetből, mint amennyi a felvett mennyiség volt, és szomjasabbnak érezzük magunkat. Az ideális hőmérsékletű ital szobahőmérsékletű, még a nagy melegben is. A hideg folyadék összehúzza az ereket a gyomorban, és lassítja a gyomorműködést.

Az idősebbek hajlamosabbak rá, hogy kevesebbet igyanak, mert a kor előrehaladtával csökken a szomjúságérzésük. Ezért a forróságban folyamatosan emlékeztetni kell őket a folyadékpótlásra. De a gyerekek szintén nagy odafigyelést igényelnek, hiszen már egy kevés folyadékvesztés is károsan hat rájuk. A nagy játékban sokszor megfeledkeznek arról, hogy szomjasak lehetnek.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.