Egységben a sokféleség.

Műszaki

A fűtőtestek hosszabb élettartama érdekében

A fűtőtestek hosszabb élettartama érdekében

Tél van, ezért a fűtés is beindult teljes gőzerővel, főleg ebben a nagyon hideg időszakban.  Radiátor vagy bármilyen más fűtőtest mindenki lakásában jelen van és minden helységben. De a helyes használatával már nem mindenki van tisztában. Ezért nem árt tudni, ismerni néhány fontos dolgot.

Mielőtt nekikezdenénk a lakásfestésnek, takarjuk le a mosdót, kádat valamint a fűtőtesteket fóliával, nehogy festékesek legyenek. Így biztosítunk nekik hosszabb élettartamot.

A falra szerelt radiátorok mögé tegyünk alumíniumfóliát, mivel az visszaveri a hőt a helységbe, és még csökkenti is a fal hőveszteségét. Főleg ez akkor a legjobb, ha rosszul szigetelt a szoba.

Szőrmét ne szárítsunk fűtőtest közelében, mert merev és kemény lesz. Inkább egy szellőzős helyen szárítsuk. Valamint a kötött holmikat se szárítsuk a radiátoron, ne is vasaljuk ki azokat. Kalapot se tegyünk a fűtőtestre szárítani, mivel deformálódhat. Inkább tömjük ki újságpapírral, és valami meleg helyre tegyük száradni, de távolabb a radiátortól.

A magnószalagtól minden mágneses erőteret tartsunk távol, mert tönkreteheti azt.  Valamint a nagyobb vastárgyaktól is tegyük távolabb, például radiátortól vagy a vaskályhától. Mivel az erőterük rongálhatja a hangfelvételt.

Az üresnek tűnő golyóstollat feléleszthetjük még egy kicsit, ha a forró radiátoron pár percig melegítjük. Vezetéket se hagyjunk a forró radiátoron, és semmilyen más dolgot, mely könnyen meggyulladhat.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.