Egységben a sokféleség.

Utazás

A horvát Adria – látnivalók egész évben

A horvát Adria – látnivalók egész évben

Elmondható, hogy a világ egyik legszebb tengere az Adria. Egyedülálló látványt nyújt kavicsos, sziklás vagy éppenséggel homokos öbleivel és szirtjeivel. Évente körülbelül hat és fél millió nyaralni vágyó ember keresi fel az Adriát, köztük pedig mintegy háromszázezer a magyar.

A horvát tengerpart nemcsak a napozásról vagy a fürdésről szól. Remek sétát lehet ejteni a tengerparti városokban is, a szűk sikátorokban, például Rovinj, középkori városka szűk utcácskáiban. A legtöbb kis városkában remekül szót lehet érteni a helybeliekkel, például egy pohár bor mellett. Igazán kedvesek az emberek az idegenekkel, mivel örülnek a jóízű beszélgetéseknek.

Érdemes ellátogatni Dubrovnikba szintén, mely a világörökség részét képezi. A középkori város kőből épült és bástyákkal védett. Remek sétát lehet tenni a tengerparton is, valamint a város belsejében.

Persze a legkedveltebb turistaközpontok az Isztria-félsziget, Krk és Cres vagy Opatija, ahol igen kiváló heteket tölthet el az ember. Tehát ezen helyek valamelyikét szintén fel lehet keresni a nyaraláskor, vagy egy-egy feledhetetlen hetet eltölteni a meseszép szigetvilágban, ahol a víz kristálytiszta, a levegő mindig friss. Valóban pihentető az üdülés. Nem is zsúfoltak ezek a városok, még nyáron sem, nem kell kerülgetniük egymást a nyaralóknak. Nappal hatalmas sétát lehet tenni a parton, a városban, vagy fürdeni a vízben, éjjel pedig a morajló tenger hangja altathatja el az ember.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.