Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

A jó önéletrajz titka

A jó önéletrajz titka

A vállalat, mely alkalmazni kíván minket, arra kér, küldjük be az önéletrajzunkat. Ilyenkor megakadunk, mit is írjunk bele, hogyan is írjuk meg.

Az önéletrajz egy olyan tömör dokumentum, mely összefoglalja az elmúlt már meglévő szakmai ismereteket, szakértelmet és tapasztalatokat. E dokumentum célja, hogy bizonyítsuk, hogy rendelkezünk a szükséges készségekkel (persze sokszor kiegészítő dolgokkal is), hogy pályázhassunk a kiválasztott állásra. Lefordítva arról szól, hogy áruljuk a tehetségünket és jártasságunkat, hogy a munkáltató minket találjon a legalkalmasabbnak a megpályázott állásra.

A legtöbb önéletrajzban megadjuk a személyes adatainkat, a képzést, amiben részt vettünk és a képesítéseket valamint a szakmai tapasztalatokat, az eddig elért eredményeket. Írjuk meg modern formátumban, profi szinten.

Fontoljuk meg, milyen állásra pályázunk. Kutassunk a munkáltató után az interneten. Milyen vállalat is az? Mivel foglalkozik? Milyen képességekre van szüksége a pályázónak, hogy sikeres legyen? Ezek mind olyan dolgok, melyeket szem előtt kell tartani, mielőtt beadjuk az önéletrajzot a kiszemelt vállalathoz.

 Az önéletrajz megírása végén nem árt ellenőrizni a helyesírást. Kevesebb lesz a sikerünk rossz helyesírással. Esetleg tömören írjunk, ne legyen benne fölösleges felsorolás, ismétlődő információ, csak a lényeget tartalmazza.

Végül néhány fontos információ.
Legyünk őszinték. Az önéletrajznak tartalmaznia kell a pályázni kívánt pozíciót. Világosan és tömören fogalmazzunk. A munkaadók többsége nem szereti a zűrzavaros önéletrajzokat. És persze az sem árt, ha egy jó minőségű papírra nyomtatjuk ki az önéletrajzot.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.