Egységben a sokféleség.

Oktatás

A közösségi oldalak hatásai a gyerekek életére

A közösségi oldalak hatásai a gyerekek életére

 A Facebook, a Twitter, az Instagram és más közösségi oldalak nagyon hasznosak lehetnek a fiatalok körében. Akik így tudják felvenni a kapcsolatot az ismerőseikkel és rokonaikkal. Valamint tanulhatnak, megoszthatják az órai anyagokat egymással.

De, mint sok dolog, ezeknek a közösségi oldalaknak is vannak ellenzői.  Egy, az Oxfordi Egyetem tanulmánya szerint rossz hatással lehetnek ezek a közösségi oldalak a fiatalok intelligenciájára, mely hosszabb távon visszavonhatatlan kárt tud okozni. Másrészről viszont jó hatással van az agyukra, hisz így jobban tudnak alkalmazkodni az újabb technológiákhoz.

Rossz hatása például az, hogy állandóan belépnek az oldalakra, ellenőrzik, hogy a távollétükben milyen új dolgokat osztottak meg az ismerőseik, nem kaptak-e új üzenetet. Még a tanórákon is képesek belépni ezekre a közösségi oldalakra, főleg, ha számukra unalmas az óra.

A tanárok felhívták a figyelmet arra, hogy ezek a fiatalok, akik szinte függőségben élnek, nem képesek a való életben a rendes kommunikációra, nem tudják, mi az a testbeszéd, mivel szinte az egész napjukat a közösségi oldalakon töltik, ott beszélgetnek naphosszat.

Ezek a gyerekek narcisztikusak lesznek. Azt gondolják, hogy körülöttük forog a világ, és ők a legfontosabbak. Ez később érzelmi problémákhoz fog vezetni, és esetleg képtelenek lesznek az empátiára.

Arról nem is beszélve, hogy nincsenek tisztában a helyesírás szabályaival sem. Nagyobb korukra nehezebben fogják megkülönböztetni a közösségi oldalak kommunikációját a valós életbeli kommunikációtól.

Természetesen mindenki maga dönti el, mennyi órát tölt a Facebook és más közösségi oldalakon, és hogy mi káros az ő vagy a gyermekei számára. Mint mindenben, itt is fontos a mértékletesség.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.