Egységben a sokféleség.

Műszaki

A laptop takarítása otthon

A laptop takarítása otthon

A legtöbb noteszgép esetében általában oldalról vagy alulról áramlik ki a processzor melege, így sajnos kénytelenek vagyunk leszedni a gépházat, mert anélkül nem férnénk hozzá az alkatrészekhez.
Egyetlen megoldás tehát a laptop szétszerelése. Szerencsésebb esetben elég lehet gépház alján található néhány csavar eltávolítása, ugyanis ezután már hozzáférhetünk a hűtőventilátorhoz.

Használhatjuk az ecsetet a lerakódott por fellazításához. A laptopok klaviatúráját sem egy könnyű feladat megtisztítani. Ugyan a morzsát, szöszt és port még könnyedén eltávolíthatjuk, ehhez használhatjuk a sűrített levegővel töltött spray-t vagy a porszívót, ám előtte a billentyűzetet távolítsuk el a helyéről. A helyzet már nehezebb, ha valamilyen folyadék ömlött a gépbe, de nem lehetetlen ezt sem megoldani.

Le kell pattintanunk egyesével a gombokat, és csak ezután tudjuk letörölni a ragacsos folyadékot. Viszont mivel a gombokat tartó pöckök könnyen eltörhetnek, akik nem gyakorlottak a folyamatban, vagy tartanak tőle, azoknak érdemesebb lehet szakemberre bízni a feladatot. Egy laptopszervizben általában 4-6 ezer forintos költséggel végzik el a műveletet.

A külső részek tisztításához sincs szükség méregdrága kencékre vagy tisztítószerekre. Egyszerű ablaktisztító folyadékkal is megtisztíthatjuk a monitort. Érdemes ebből a habot fújó típusút választani. Viszont ha a folyadékos verzió áll a rendelkezésünkre, a célnak az is tökéletes, csak ügyeljünk arra, hogy a folyadék ne szivárogjon be az alkatrészekhez a lemez oldalán vagy alján.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.