Egységben a sokféleség.

Műszaki

A mobil kemence használata

A mobil kemence használata

Szép látványt nyújt a kertben felállított mobil kemence, melyet leginkább az idős emberek használtak régebben, de ők hagyományos kemencét. Most újra elterjedőben van a mobil változata, mivel könnyebb a súlya, valamint szép látványt nyújt a kertben, udvarban.

Télen és nyáron is használható nagy családi eseményeken például. Lehet benne sütni kenyeret, különféle húsokat, kalácsot és pitéket is. Mi magunk is elkészíthetjük, csak szerezzük be a megfelelő speciális anyagokat. De természetesen szakemberrel is elkészíttethetjük a saját ízlésünkre formálva. Esetleg ha úgy döntünk, készen is megvásárolhatjuk akár az interneten is. Több darabra is szétszedhetők a kemencék, és így könnyedén lehet szállítani. Hisz a súlya egyben több mázsa is lehetséges.

Fűtése fával megoldott, száraz és kemény fával. Használat előtt ajánlatos felfűteni körülbelül 230-250 fokra, ami mindössze 30 perc alatt elérhető. A hagyományos kemence felfűtése elég hosszadalmas idő, körülbelül 2 óra. A felfűtés után hagyjuk lehűlni. Amikor 150-170 fok lesz a hőmérséklete, és már csak parázs van a fűtőtérben, akkor zárjuk le a tetején lévő kéményt, majd pedig helyezzük el a kemencében, amit sütni szeretnénk.

Ha kedvet kaptunk a mobil kemence építéséhez, vagy vásárlásához, ne habozzunk, lássunk neki. Csodás hangulatot adhat a kertben álló kemence. A családnak is egy jó kis program, vagy a baráti összejövetelen remek finomságokat lehet készíteni benne. Esetleg előfordulhat, hogy nagyobb baráti rendezvényeken mi biztosítani a mobil kemencét.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.