Egységben a sokféleség.

Műszaki

A nyugodt alvás biztosítása – műszaki cikkek nélkül

A nyugodt alvás biztosítása – műszaki cikkek nélkül

Sokan kényelmesek vagyunk, hisz még az ágyban is használjuk az okostelefont vagy a tabletet. Este, mielőtt elalszunk még beszélgetünk vagy játszunk egyet. Esetleg olvasunk kicsit, míg el nem alszunk. Ez szép, és jó, de valóban jót is tesz nekünk?

Kutatást végeztek, és kimutatták, hogy az elalvás előtti képernyő nézegetés – és ez az okostelefonra is vonatkozik – káros lehet az egészségre. Mivel ezekből a készülékekből kiáramló fény elnyomja a melatonin hormont, mely szabályozza az alvást. Ennek következtében sokkal rosszabbul fogunk aludni, nehezebben is alszunk el, és a minősége is romlani fog. Bár ez nem mindig észlelhető.

Tény, hogy kialvatlanabbul kelünk ilyenkor fel, és úgy érezzük, nem aludtunk egész éjjel. De ezt arra is lehetne fogni, hogy későig fenn maradtunk. Sajnos hosszabb távon nem tesz jót senkinek. Nagyon sűrűn fáradtan, kialvatlanul ébredni, rámehet az egészségünk is.

Kutatások szerint televíziót sem jó hálószobában tartani, se semmilyen műszaki eszközt sem, mivel könnyen megzavarhatják az ember szervezetét, nem piheni magát ki, és ennek következtében kialakulnak különféle súlyos és nem súlyos betegségek.

Tehát aludjunk jókat és sokat, de a műszaki cikkeket lehetőleg ne használjuk a hálószobánkban. Nézzünk tévét a nappaliban, és böngésszük az internetet is kedvünkre. Ha esetleg úgy gondoljuk, hogy hosszabb vagy rövidebb ideje nem alszunk jól, akkor érdemes megfogadni a tanácsot, hogy lefekvés előtt nem használjuk az okostelefont vagy a tabletet.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.