Egységben a sokféleség.

Oktatás

A sikeres érettségi feltételei, tippek

A sikeres érettségi feltételei, tippek

Közeledik az érettségi napja. Bármennyit is tanult az ember, mindig vannak olyan kérdések, ahol könnyen lehet pontokat veszíteni. De hogyan lehetséges ez? Mire érdemes figyelni?

Az érettségi minden gimnáziumi tanuló számára igen fontos. Ezért sem mindegy, milyen eredménnyel sikerül nekik teljesíteni a megmérettetést. Még egy jobb tanuló is elég könnyen elszúrhatja az irásbelit, ha például átsiklik a kérdések felett, és csak a végét olvassa el. A válaszok így pontatlanok, hiányosak lesznek. A kérdéset célszerű többször is átolvasni. Így kevesebb a hibalehetőség.

Mindig csak az adott kérdésre célszerű válaszolni. Ne írjon se többet, se kevesebbet a vizsgázó. Hiszen úgyse kaphat több pontot. Viszont azért pontlevonás járhat, ha nem a kérdésre válaszolt.

A történelmen használható a történelmi atlasz. Okos gondolat, ha az érettségi előtti napokon kicsit tájékozódik a fiatal, hogy az atlaszban melyik oldalon mik találhatóak. Ne a vizsgán lapozgasson össze-vissza. Az sem egy jó mutatvány, ha mindent az atlaszból néz ki, és csak a történelmi évszámokat sorolja fel az adott esemény kapcsán.

Matekból úgyszintén érdemes többször elolvasni egy kérdést. Amennyiben könnyűnek találja a fiatal a feladatot, és tudja a végeredményt, mindenképp írja le a számítás pontos menetét. Hiszen pontlevonás jár, ha csak a végeredmény van meg. Még abban az esetben is, ha történetesen jó az eredmény.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.