Egységben a sokféleség.

Utazás

A stoppolás előnyei és hátrányai

A stoppolás előnyei és hátrányai

Biztos hallott már mindenki a stoppolásról, bár csak az igazán bátrak merik kipróbálni, pedig nagy kalandnak ígérkezik. De miért is stoppoljunk? Merjünk belevágni? Néhány dologgal legyünk tisztában, mielőtt a kalandos utazásunkat megkezdenénk.

Remek lehetőség például, hogy új embereket ismerjünk meg. Persze veszélyes is egyben, de, ha betartjuk a megfelelő szabályokat, akkor nagyon fogjuk élvezni így az utazást. Egyedül a legjobb stoppolni. De nők inkább ne nagyon menjenek egyedül, nekik a legveszélyesebb. Ha mégis egyedül vágunk neki, akkor ne üljünk be gyanús autóba, vagy olyanhoz, aki valamiért nem látszik szimpatikusnak. Utazhatunk ketten is, vagy hárman is, de minél többen vagyunk, annál kisebb az esélyünk. A legjobb, ha ketten utazunk.

Nem mindegy az sem, hova állunk ki stoppolni. Mindenképp főút mellett, amerre sokan járnak. Oda, ahova félre lehet állni. Érdemes a városon kívül egy buszmegálló elejébe beállni. Házak előtt a városban, ne álljunk. De mielőtt elindulunk, készítsünk tervet, meddig megyünk, merre megyünk. És arra az esetre is készítsünk egy tervet, ha esetleg senki se venne fel minket.

Legyen nálunk esőkabát, sapka, melegebb ruha. Ne viharban, esőben vagy nagy szélben induljunk neki az útnak. Több az esélyünk, ha szép, napos az idő és kellemesen meleg a hőmérséklet. De télen is lehet persze stoppolni, de akkor is a szebb időkben érdemesebb.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.