Egységben a sokféleség.

Egészség

A stressz hatásai a bőrre és az idegrendszerre

A stressz hatásai a bőrre és az idegrendszerre

Mára már mindennapossá vált a stressz hazánkban is. Sokszor mondjuk, hogy ’milyen stresszes a napunk’. De belegondoltunk, hogy ez mit jelent? És azt tudjuk-e, miért vagyunk stresszesek? Tudunk-e ezen változtatni?

Először legyünk tisztában, mit jelent az a szó, hogy stressz. Egész pontosan azt jelenti, hogy valami változó és zavaró körülmény van az életünkben, és ez rossz hatással van ránk. Lehet ez fizikai és pszichológiai stressz is. A lényeg, hogy rosszul éljük meg. Például szorít a munkahelyünkön a határidő, hogy egy feladatot nem tudunk teljesíteni. Vagy a családunkban anyagi problémák vannak, és azokat nem tudjuk megoldani. Számtalan oka lehetséges, hogy stresszesek legyünk. Ez által szorongás, félelem, feszültség keletkezik bennünk, és egyben ezek a leggyakoribb jelei is a stressznek.

A stressz következtében idegesekké, ingerlékennyé válunk, ami természetesen nem tesz jót az idegrendszerünknek sem. Főként hosszabb távon. A szervezetben megnövekszik a vércukorszint, amitől éberebbekké válunk. Rengeteg betegséget tud okozni a stressz, ezt sokan nem hiszik el, pedig ez igaz. A legfrissebb kutatások szerint felgyorsítja a szervezet biológiai öregedésének folyamatát is.

Hazánk sajnos a dohányzásban és az alkoholfogyasztásban valamint az öngyilkosságokban a statisztikák élén áll. Mivel sokan úgy érzik, hogy szükségük van valamire, ami esetleg segít nekik elviselni a kegyetlen valóságot. Pedig ezzel csak rosszabb helyzetbe lehet kerülni. Az emberek legnagyobb ellensége a stressz és az idegeskedés

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.