Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

A távmunka előnyei és hátrányai

A távmunka előnyei és hátrányai

Ki ne szeretné, hogy reggel sokáig aludna, és nem kellene hóban, fagyban, zivatarban bemennie a munkahelyére. Kecsegtető az ajánlat, de valóban létezik ilyen?

Ma már léteznek olyan cégek is, melyek távmunkában dolgoztatják az alkalmazottaikat. Vagy pedig csak a cég néhány embere dolgozik távmunkásként, de időnként bejár az irodába megbeszélésre.

Igaz, ha távmunkában dolgozunk, hogy nem kell korán kelni, de azért nem érdemes az egész délelőttöt alvással tölteni, mivel akkor elmegy a nap, és nem csináltunk semmit se. Vagy csak akkor érné meg, ha nagyon jól fizető munkánk lenne, amire elég lenne a délutánból 3-4 óra is a munkával foglalkozni.

Sok előnye létezik a távmunkának. Például nem kell bejárni a munkahelyre, otthoni környezetben végezhető a munka, a nap bármely szakában. Nincs idegesítő kollega, nem kell hallgatni az unalmas munkahelyi pletykákat.

Ezzel szemben hátrányai is léteznek. Például nem biztos, hogy jól tudjuk beosztani az időt. Sok zavaró körülmény is lehetséges a lakásban, ami miatt nem tudjuk időre valamint hatékonyan elvégezni a ránk bízott feladatot. Például a hangos szomszédunk miatt nem tudunk rendesen dolgozni vagy a kisgyerekünk is lehet zavaró.

Az igazán jól fizető távmunka nagyon ritka. Csak azoknak adatik meg, akik kiemelkedően értenek ahhoz, amit dolgoznak. És a valóban fizető távmunka is ritka. Ha ez az álmunk, hogy távmunkások legyünk, és találunk egy ilyen lehetőséget, akkor a legtöbb, amit tehetünk, hogy megbecsüljük, és tőlünk telhetően a legjobban végezzük el a ránk bízott feladatokat.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.