Egységben a sokféleség.

Kérdések

A tél végi depressziót hogyan vészeljük át?

A tél végi depressziót hogyan vészeljük át?

A nap elég ritkán süt még, és a vitaminraktáraink is kezdenek kiürülni így tél vége felé. Ezért egyáltalán nem csoda, ha rosszabb kissé a hangulatunk, esetleg depresszióba is esünk. Mit lehet tennünk, hogy átvészeljük ezt az időszakot?

Hallgassunk dinamikus, dallamos zenét. Mivel az vidámabbá teheti a kedvünk is. A szép dallamok észrevétlenül beférkőznek az agyunkba, ezzel is csökkentheti a rosszkedvünket.

Nagyon fontos a megfelelő D-vitamin bevitel is. Amikor szebb, kellemesebb a nap, menjünk ki a szabadba, sétáljunk, élvezzük a napsütést. Töltsünk minél több időt a napon, hisz abban van a sok D-vitamin. Akkor kevésbé lehetünk depressziosak.

A téli időszakban nagyobb fontossággal bírnak a színek. Tegyük ezért színesebbé a lakásunkat, életünket. Például a narancssárga dinamikus, fokozza az életörömet és az optimizmust is. Öltözzünk színesen, ezáltal vidámabb lehet a kedvünk is.

A háziállat is vidámságot vihet a szürke napokba. Tartsunk ezért valamilyen háziállatot. A kedvencekkel való törődés boldogsággal lehet az életünkbe. A simogatásának számos pozítiv hatása van. Például a vérnyomásunkra lehet jótékony hatással.

Nem árt pozítivan gondolkodni. A tél is csak egy időszak, ami elmúlik. Majd jön a tavasz és a nyár, ami az év kétharmadát felöleli. Tehát figyeljük a naposabb időket, amikor is sétáljunk egyet majd a napfürdő alatt a kellemesebb időben.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.