Egységben a sokféleség.

Egészség

A testi és lelki egyensúly kialakítása

A testi és lelki egyensúly kialakítása

A lelki boldogság elengedhetetlen feltétele a jó közérzet, hiszen ha az ember beteg, rosszul érzi magát, akkor nagy valószínűséggel nem boldog. Ez fordítva is igaz. A stressz és a negatív körülmények között folytatott életmód kiválthat rengeteg testi problémát.

Általában a páciens először gyengeséget, levertséget érez,ez később rámehet a gyomrára és egyéb fontos szervekre. Magyarországon jelenleg is minden 5. ember depressziós, és minden 7. IBS-es (irratibilis bélszindróma: idegi alapon produkál hasmenéses tüneteket). Ahhoz, hogy ezeket a mindennapi életet megnehezítő gondokat megelőzze, tennie kell érte.

A legegyszerűbb módszerek:
-Rendezett, otthonos lakás, ahol jól érzi magát
-Megfelelő, változatos étrend
-Rendszeres testmozgás
-Regeneráló és pihentető 8 órás alvás, szigorúan televízió és egyéb technikai eszköz nélkül
-Napi rutin kialakítása, hogy mindenre legyen idő
-Kapcsolatteremtés: mivel az ember alapvetően társas lény, így szükség van a stabil párkapcsolatra, és a megbízható barátokra
-A legfontosabb tényező: törekedni kell arra, hogy ne legyen konfliktus, valamint kerülni kell a stresszhelyzeteket.
Amikor bekövetkezik a probléma…

Ha az adott személyen ( akár családtag, vagy közeli barát) észrevehetőek a depresszió kezdeti tünetei ( hangulat ingadozás, levertség, állandó fáradtság) , érdemes leülni vele beszélgetni. Sokszor az is segítség lehet, ha megoszthatja másokkal a problémáit. Amennyiben súlyosnak látszódik a helyzet, javasolni kell szakember bevonását. Elsősorban antidepresszánsok és nyugtatók nélkül kell megpróbálni helyrehozni a lelket, mert előfordulhat később a függőség veszélye is.

Jó tanács: Mindenkinek tisztában kell azzal lenni, hogy csak a gyógyszere nem fogják megoldani a gondokat, mert ez agyban dől el, és igen nagy akaraterő szükséges hozzá.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.