Egységben a sokféleség.

Otthon

Albérlet tulajdonostól : tippek, ha lakást akar bérelni vagy kiadni

Albérlet tulajdonostól : tippek, ha lakást akar bérelni vagy kiadni

Ha az embernek nincs saját lakása, az elsődleges lehetőség az albérlet. Ilyenkor többnyire apróhirdetések között kutatva próbál rálelni az igényeihez megfelelő házra, több szempontot is figyelembe véve: ár, elhelyezkedés, bútorozottság mértéke. Ezen felül lényeges még a szobák száma is.

Alacsony jövedelem és legalább két szoba esetén érdemes megbízható társbérlőt keresni. Amennyiben van rá lehetőség, előny, ha ismeri a leendő társbérlőt és főbérlőt is. Lakásbérlésnél a legfontosabb, hogy a bérleti szerződésben mindent le kell fektetni : a bérleti díjat, kauciót, rezsit és a közös költséget is. Továbbá azt is, hogy határozott vagy határozatlan időre kötik a felek a szerződést.Számos lakást végigjárhat az ember, mire megtalálja az “igazit”.

A kötél másik vége a főbérlő szemszöge. Ha kihasználatlanul áll egy üres lakás, célszerű kiadni, több okból kifolyólag. Fő tényező, hogy amíg laknak egy házban és rendbe van tartva ( festés, télen fűtés ), addig nem fenyegeti a ház állapotának romlása a tulajt.Másrészt ha a külterületen van az épület, és azt látják, hogy állandó mozgás van, akkor sokkal kevesebb az esélye annak, hogy betörnek.

Nem utolsó szempont, hogy csekély jövedelemforrás is. Minden esetben adóköteles a ház kiadása, akár rövid akár hosszabb távra történik a bérlés. Erre oda kell figyelni, mert szigorúan büntetik

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.