Egységben a sokféleség.

Műszaki

Android tablet tippek, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle

Android tablet tippek, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle

Sokat használunk tabletet, de valahogy nem úgy működik, ahogy azt elvárnánk. Ezért talán ez a néhány tipp a segítségünkre lehet, hogy a legjobbat hozhassuk ki a táblagépünkből.

Amikor töltjük, lehetőség szerint ne használjuk aktívan, mivel az elég intenzív melegedéshez vezethet. Valamint ne várjuk meg, míg teljesen lemerül, bár valójában nem merül le teljesen, mivel előbb kikapcsol. Viszont túl se töltsük, ezt nem szereti az akksi. Erre van is elég hatékony beépített védelme. Ha nem használjuk az USB perifériákat, húzzuk ki a tabletből, mivel ezek is felvehetnek üresjáratban számottevő áramot.

Energia megtakarítási tippek továbbá, hogy a szinkronizálást tiltsuk le, valamint a hálózati hely szolgáltatást is, inkább használjunk helyette GPS-t. A nem használt gyári programokat is nyugodtan tiltsuk le. Amikor nem használjuk a gépet, tiltsuk le a mobil adatforgalmat, és minden más szolgáltatást, például a wifi kapcsolatot is.

Csatlakoztatható a gyári OTG kábelre USB hub is, ezáltal egyszerre akár több perifériát is csatlakoztathatunk a táblagépünkhöz, például egeret, billentyűt, pendrive-t. Viszont, ha nem használjuk ezeket, akkor húzzuk ki a tabletből.

Amennyiben probléma van táblagépünkkel, újra lehet indítani a Power gomb nagyon hosszú lenyomásával. Viszont az operációs rendszer csak micro SD kártyával frissíthető.

Ha nem működik megfelelően a wifi, akkor csak egyszerűen indítsuk újra a gépünket. Viszont, a túlmelegedésre nagyon figyeljünk oda. Ez elkerülhető, ha töltés közben nem használjuk. Az akksi hálózati töltése, wifi elég sok hőt generál, pláne ha ezek egyszerre történnek. Ekkor ez a hőmennyiség összeadódik és az egyes komponensek működését negatívan befolyásolhatja.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.