Egységben a sokféleség.

Műszaki

Áramingadozás elleni védelem hatékonyan

Áramingadozás elleni védelem hatékonyan

Elérkezett a várva várt nyár, ami a nyaralások és bizony a viharok szezonja is. Ebben az évszakban gyakoribbak a heves zivatarok, melyek alatt gondok lehetnek az áramszolgáltatással, ha nem vigyázunk.

Védjük meg hatékonyan az érzékeny és nagy értékű elektronikai eszközeinket az áramingadozás okozta káros túlfeszültségtől. Például éppen dolgozunk a gépen, mondjuk írunk egy beszámolót határidőre, de egy vihar pont fölöttünk van, akkor nem a legjobb megoldás, ha kikapcsoljuk a gépet. Inkább válasszunk egy olyan túlfeszültség-védelmi eszközt, mely az elektromos vezetékeket, telefonvezetékeket, adatkábeleket és a koaxiális kábeleket szintén lefedi.

Szerezzünk be szünetmentes tápot azokra az eszközökre, melyek működése még vihar idején is nagyon fontos. Esetleg olyan szünetmentes tápot vegyünk, melybe további akkumulátorok ugyanúgy elhelyezhetőek, hogy még hosszabb ideig működjön a gépünk. Persze ez csak abban az esetben jó, ha igen fontos a gépünk működése még vihar idején is.

Vásároljunk olyan védelmi eszközöket, melyek rendelkeznek UL, cUL, CSA vagy más nemzeti tanúsítvánnyal rendelkező tesztlaboratórium által kiállított minősítéssel.

Tehát nem érdemes felkészületlenül várni a vihart, azt gondolva, hogy nem lesz semmi baj. Ez tévedés, mert egy ideje a zivatarok igen hevesek, és nyáron egyre több látogatja meg hazánkat. Az elektronikai berendezéseket szükséges védeni, hiszen ha nem tesszük, hatalmas károk keletkezhetnek, amik senkinek sem jók.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.