Egységben a sokféleség.

Autóipar

Autóipar helyzete és fejlődése Magyarországon 2015-ben

Autóipar helyzete és fejlődése Magyarországon 2015-ben

Magyarországon jó néhány autógyár található, mely erőteljesen lendíti a magyar gazdaságot. A legnagyobbak közé tartozik az Opel, a Suzuki, az Audi és a Mercedes. Ezek a termelői létesítmények mintegy 18.000 embernek biztosítanak munkalehetőséget.

A legelső autók pontosabban automobilok 1904-ben jelentek meg , ekkor még összesen 100-150 db volt az országban a Daimler jóvoltából. Azóta töretlenül fejlődik a gépjármű-gyártás.

Minden évben megjelenik egy újdonság, idén az Opel óriásit újított Corsa OPC modelljével. 1,6-os TURBO motort kapott, 207 lóerővel megfűszerezve. A súlyából is igencsak elvettek a német tervezők: ő már nem a tipikus, lomha Opel járművek közé tartozik.

A Suzuki is döntésre jutott, miszerint szükség van egy ötajtós , korábbihoz nem hasonlítható autóra. Így megszületett a Baleno. A sportos külalakon belül színes kijelző és okostelefonnal összeköthető hangszolgáltatást megjelenítő rendszer bújik meg. Megajándékozták egy Boosterjet motorral, így az áramvonalas forma még több értelmet nyert.

Az Audi legfiatalabb “gyermekével” sokan nincsenek megelégedve : alig észrevehető újítások lettek a külsején. Az A4-es annyival különbözik talán az elődeitől, hogy itt már minden elintézettnek van tekintve egy gombnyomással. Sokak számára fontos az automata-rendszer, ez az Ő autójuk lesz.

Hát igen, és végül marad a jó öreg Mercedes. Nem vált ki hiányérzetet, ha ránéz az ember az E-osztályos Coupéra. Esztétikus megjelenés, áramvonalas test és tág beltér jellemzi. Alapfelszerelésként jár a Collision Prevention Assist (magyarul balesetmegelőző-rendszer) és az Attention Assist, mely felügyeli a vezető fáradékonyságát, reakció-képességét és a pilóta vezetési időtartamát.

Mindent összevetve közel áll Magyarország ahhoz, hogy autógyártó nagyhatalom legyen, de ehhez még le kell körözze az osztrákokat és a cseheket is.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.