Egységben a sokféleség.

Kérdések

Az internet szerepe napjainkban – vajon internetfüggők vagyunk?

Az internet szerepe napjainkban – vajon internetfüggők vagyunk?

Tény, hogy könnyebbé teheti az internet az életünket. Hiszen majdnem mindent online intézhetünk. Persze ha nem vigyázunk, igen hamar be is szippanthat minket ez a virtuális világ. Vajon valóban ilyen szerepet játszik az életünkben? Tegyünk fel néhány kérdést magunknak, és válaszoljuk is meg azokat.

Gondolkodjunk el, hogy mennyi időt is töltünk naponta böngészéssel. Amennyiben csak pár órát, akkor semmi vész. Ha fél napnál több ez az idő, akkor már könnyen lehetséges, hogy függünk az internettől. Mindegy, hogy milyen oldalakat tekintünk meg. A lényeg, hogy sok-sok haszontalan időt pocsékolunk el.

Új háztartási cikket szeretnénk venni. Vajon honnan informálódunk? Felkeresünk egy üzletet és szakember segítségét kérjük? Vagy inkább a világhálón tájékozódunk? Mindkettő remek ötletnek tűnhet.

Számos esetben előfordul, hogy a késő esti órákban megéhezünk. Vannak, akik ilyenkor összeütnek valami gyors és jól bevált fogást. Mások pedig a kedvenc éttermük honlapjáról rendelnek ételt, vagy pedig keresnek egy könnyebb receptet az internetről, és elkészítik azt. Mi vajon hogyan cselekednénk hasonló helyzetben?

Sok embernek elképzelhetetlen az internet nélküli világ. Ebből adódóan, amit online lehet intézni, azt biztosan úgy is fogja. Legyen szó ételrendelésről, vásárlásról vagy akár kapcsolattartásról. Vigyázni kell, nehogy internetfüggővé váljunk. Nehogy átvegye az életünk felett az irányítást. Nehogy a kapcsolataink rovására menjen. Legyen egyensúlyban. Ne csak az online világban éljünk.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.