Egységben a sokféleség.

Gazdaság

Az irodaköltöztetés egy komplex folyamat

Az irodaköltöztetés egy komplex folyamat

Új lakásba való költözéskor is számos probléma léphet fel, hiszen a bútorok sérülésétől a személyes tárgyak eltűnéséig bármi megtörténhet, de ha irodát kell egy másik helyre átvinni, akkor az esetleges bajok csak tetőződnek. Az irodaköltöztetés nem ugyanaz, mintha valaki egy másik házban kezdene új életet, ezért nem is szokták a kettőt egy lapon említeni, és a szolgáltatók is teljesen elkülönítve kezelik ezeket. Egy irodában rengeteg értékes berendezési tárgy, drága elektromos készülék és életbevágóan fontos dokumentum van, amelyek különös figyelmet igényelnek.

Ugyanakkor nemcsak azért kell kiemelten odafigyelni a rakodásra, rögzítésre és a leendő székhelyre való behordásra, mert értékes dolgokról van szó, hanem mert, ha tervezés nélkül történik meg az irodaköltöztetés, akkor annak óriási káosz lehet a vége. Amennyiben csak úgy tessék-lássék átkerülnek a bútorok, számítógépek, egyéb elektromos kütyük és dokumentumok, akkor senki sem fogja tudni, hogy kihez, mi tartozik, melyik alkalmazott, melyik asztalt kellene kapja, és adott iratok egyáltalán melyik részlegre járnak.

Hetekbe telhet, hogy a helyére kerüljenek a dolgok, és lehet, hogy még így sem fog minden megkerülni. Ráadásul ez a munkafolyamatot is akadályozni fogja, így ez a fajta eljárás elfogadhatatlan.

Esetenként csak egy, maximum két nap áll a rendelkezésre, hogy az irodaköltöztetés lezajlódjon, tehát pontos tervek kellenek ahhoz, hogy problémamentesen beindulhasson az új központ. El kell dönteni, hogy mi, mi után kerüljön ki az épületből, melyik bútor, elektronikai eszköz, melyik után rakódjon fel a szállító járműre és milyen sorrendben legyenek majd bevíve az új helyiségbe. Ezt pedig könnyebb így elmondani, mint megvalósítani, hiszen sokszor több száz, ezer holmi sorsáról kell dönteni.

Előzetes egyeztetés, felmérés nélkül nem is lehet véghezvinni, hiszen ha a költöztető csapat nem látja, hogy miről van szó, akkor megfelelő stratégiát sem tud ajánlani. Szemrevételezéskor pedig olyan részletekre is fény derülhet, amelyekre egyik fél sem gondolt.

Tehát az iroda költöztetés első lépése, hogy megbeszélésre kerüljön egy időpont a helyzet felmérésére és a részletek tisztázására. Ha ez megvan, akkor a költöztető cég munkatársai elkészítenek egy tervet, amire, ha az ügyfél rábólint, akkor a kitűzött időpontban újra kiszállnak és nekilátnak pontosan a meghatározott lépések betartásával összecsomagolni, kihordani, felrakodni, fuvarozni, lepakolni és bevinni az összes megjelölt holmit. Az irodaköltöztetés akkor mondható sikeresnek, ha semmi sem sérül és minden a helyére kerül.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.