Egységben a sokféleség.

EU - Magyarország

Kelet Európában még mindig Magyarországon a legolcsóbb a kötelező

Kelet Európában még mindig Magyarországon a legolcsóbb a kötelező

Biztos, ami biztos, azaz hol is áll hazánk a kötelező biztosítások díjazását tekintve a régió többi országához képest. A kötelező biztosítás egyike azoknak a biztosításoknak, amelyeknek a megkötése nem szabad választás kérdése, hanem kikerülhetetlen kötelesség, ugyanis megkötése nélkül egy gépjármű sem vehet részt a közúti közlekedésben. Hozzá kell azonban tennünk, hogy a kötelező biztosítás egyike a legolcsóbb biztosítási termékeknek. A gépjármű tulajdonosokat tehát nem is a kötelező biztosítás díja az, amely leginkább sújtja, hanem az összes költség együttes összege, amelyek egy autó fenntartóját érintik, amelyekhez, ha már csak a legkisebb plusz kiadás is hozzájön, az nagyon felkavarja a kedélyeket. Így történt ez a kötelező biztosítás bevezetésekor is. Nem véletlen, hogy ellenszenv fogadta, amely a mai napig kitart. Azonban, aki veszi a fáradtságot, és átgondolja a kötelező biztosítás jelentőségét, az megérti, és elfogadja, annak szükségességét, illetve hasznát.

Hazánk, a régiós összehasonlítást tekintve a legolcsóbb kötelező biztosítási díjakkal rendelkezik. Önmagában csak a díjat tekintve is, és a havi rendszeres jövedelem arányában tekintve is, tehát a magyar autótulajdonosok kedvezőbb helyzetben vannak, mint szomszédjaink. De beszéljenek erről a számok:

Kötelező biztosítási díjak Kelet Európában

Kötelező biztosítási díjak Kelet Európában. Forrás: www.biztoshely.hu

A táblázatból egyértelműen látszik, hogy Magyarországon minden szempontból a legkedvezőbb a kötelező biztosítás díjszabása. Nyilvánvalóan ennek több oka is, amelyek között a legfontosabb az adott országban működő biztosítók díjszabási szokásai, illetve a biztosítók közötti árverseny. Ugyanis minden biztosító arra törekszik, hogy minél nagyobb szeletet hasítson ki a kötelező biztosítás tortájából. Természetesen az sem mellékes, hogy egy adott országban hány biztosító társaság működik, illetve rendelkezik kötelező biztosítási termékkel. Magyarországon ebből a szempontból kiélezett küzdelem folyik a társaságok között, és nem mellékesen hazánk lefedettsége biztosítási szempontból nagyon magas. Ugyanis az ország méretéhez képest sok külföldi biztosító képviselteti magát a magyar piacon, illetve több magyar alapítású biztosító is jelen van.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.