Egységben a sokféleség.

Oktatás

Az otthoni tanulás feltételeinek a megteremtése

Az otthoni tanulás feltételeinek a megteremtése

Tanulni senki se szeret igazán. Pedig a diákélet lételeme a tanulás, a tudás, mert ez nélkül semmik vagyunk. Nem vesznek fel a főiskolára, az egyetemre, meg sehova, ha nem érünk el egy szintet, nem érjük el a követelményt. De hol tanuljunk? Az iskolában vagy inkább otthon?

Az iskolába reggel elmegyünk, és mai fiatalok révén jószerével délután 4 óra után esünk haza, ha rövidebb a nap. Ha hosszabb, akkor este 6 után. Tanulni az iskolában nem lehet, hisz a barátokkal együtt vagyunk, beszélgetünk, megoldjuk a leckét, és tanórán se veszik jó néven, ha nem figyelünk a tanárra.

Nem marad más, csak az, hogy otthon lehet nagyon jól tanulni. Este, reggel vagy napközben, ez mindegy. Akkor tanuljunk, amikor a legjobban fog az agyunk, amikor a leghatékonyabbak vagyunk a tanulásban. Készítsünk egy kényelmes helyet magunknak, és mindent tegyünk a kezünk ügyébe, például jegyzetfüzetet, ceruzát, radírt, vonalzót, tankönyveket valamint italt.

Legyen csend a lakásban legalább ez idő alatt, mivel akkor lehet a legjobban figyelni, bár ebben változhat más véleménye. Valaki csak halk zenénél tud tanulni, más valakinél szólhat halkan a tévé is. A lényeg, hogy megteremtsük azt a körülményt, ahogy a legjobban képesek vagyunk a tanulásra koncentrálni. Zárjuk ki a zavaró dolgokat, kapcsoljuk ki a mobilunkat addig, a számítógépen lépjünk ki a közösségi oldalakról legalább erre a rövidke időre.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.