Egységben a sokféleség.

Utazás

Budapesti kirándulóhelyek és látnivalók

Budapesti kirándulóhelyek és látnivalók

Ördög rom: az 59-es villamossal ki kell menni a farkasréti temetőhöz. A végállomástól indul a zöld háromszög jelzés. Először az út aszfaltos, későbbiekben egyre sziklásabb és meredekebb lesz. A legfőbb előnye a fizikai kihíváson túl, hogy egy óra alatt odaérhetünk a Széchenyi-hegyi kisvasút végállomásához. Onnan lehetőség van kisvasutazni, el lehet sétálni az 50 méterre található fogaskerekűhöz, amellyel visszajuthatunk a városba.

Elsétálhatunk még a Normafa/KFKI felé, és túrázhatunk tovább. Ez intenzív, sportos alternatíva, amely XII. kerületből fel a hegyekbe vezet, innét remek panoráma nyílik a Sas-hegyre, Svábhegyre, valamint a Tétényi-fennsíkra is. Árpád-kilátó: Az árpád-kilátóba a 65-ös busszal jutunk ki ami a Kolosy térről indul és a Fenyőgyöngye a végállomása. Innét a nagyon széles kék jelzést követve indulunk el dél felé.

Kényelmes tempóban körülbelül fél-háromnegyed óra alatt el tudjuk érni a kilátót. Az Árpád-kilátóból remek kilátás nyílik Budapestre: napsütéses időben be lehet látni a Dunát, valamint a körülötte lévő összes nevezetességet is jól látjuk. Mivel a túra könnyű, így babakocsival és gyerekekkel könnyen teljesíthető.

Nagy szénás: A Hűvösvölgyből induló 63-as busszal kijutunk Nagykovácsiba, ahol érdemes a Községháza megállónál leszállni. A községből a piros jelzés követve kisétálunk egészen a Nagy-szénásig, onnan nyugatra fordulva tovább haladhatunk a kék vonalat követve, ez felvisz az 525 méter magas kopár csúcsra ahonnét jó a kilátás.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.