Egységben a sokféleség.

Utazás

Családi kirándulás Baranya megye székhelyére

Családi kirándulás Baranya megye székhelyére

Egy szebb hétvégén szervezhetünk kirándulást vagy csak sima városnézést is.  Különösen, ha kellemesen meleg az idő. Sétálhatunk, betérhetünk kávézni is, vagy megnézhetjük a nagyobb bevásárlóközpontokat. Unatkozni nem fogunk, hisz a város nem unalmas.

Pécs, egy kellemes déli fekvésű városka, Baranya megye székhelye is egyben. Rengeteg látnivaló van a belvárosban, sétáló utcák és híres szobrok egyaránt. Ha nem nagyon kedveljük a hangosabb és forgalmas helyeket, akkor felkereshetjük a csendesebb sétáló utcákat, ahol kedvünkre sétálhatunk. A belvárosban számos ilyen sétáló utca akad. Némelyik zajosabb, de van, amelyik igazán csendes.

A Széchenyi térre sétálva is elidőzhetünk kicsit, betérhetünk számos kávézóba, és kiülhetünk a csodaszép napos időben meginni egy csésze finomabb kávét például. A teret néhány éve alakították ki a mai kinézetre, igazi mediterrán módon tágasra, nagyvárosiasra is, de hangsúlyosan balkánira is. Autók nem hajthatnak be, csak külön engedéllyel. A tér a gyalogosoké és persze a kerékpárosoké is.

Megnézhetjük a híres lakatokat a Janus Pannonius utcában, melyek egy régi hagyományt őriznek. Rengeteg lakatot helyeztek a lakatfalon. Kétféle magyarázat is van rá. Az egyik, hogy a férjes asszonyok üzentek így a szeretőjüknek, hogy tiszta a levegő. Egy másik szerint pedig a végzős egyetemisták a kollégiumi szekrényeik zárait lakatolták ide. Érdemes az egyetemek környékét is meglátogatni, például a Zsolnay-negyedet. Ott nem messze találjuk meg a Kodály Központot is, valamint a Tudásközpontot. Persze ezeken kívül még számos látnivaló, érdekes épület akad, ne hagyjunk ki semmit, töltsünk Pécsett el egy igazán remek és pihentető hosszú hétvégét.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.