Egységben a sokféleség.

Utazás

Családi kirándulás Magyarországon hegyvidéki tájra

Családi kirándulás Magyarországon hegyvidéki tájra

Amennyiben egy kellemes hétvégét szeretnénk eltölteni a családdal, nem is lehet jobb helyet találni, mint Lillafüred. Csendes, tiszta, friss a levegője. A család minden tagja remekül kipihenheti magát. Csináljunk egy hosszú hétvégét, például pünkösdkor.

Szedjük össze a családot, és utazzunk el a Miskolc mellett található Lillafüredre. Erdős, friss és üde a levegő. Látogassunk el a legnagyobb esésű vízeséshez. Csodás látvány. Persze nem természetes képződmény. A Palota szállóval együtt lett építve. De ennek ellenére páratlan látványt nyújthat.

A Palota-szálló egy nagyobb dombon, mondhatni egy meredek lejtő tetejére lett építve. Ennek megerősítésére támfalakkal tagolt rendszert alakítottak ki. Ez valójában egy sétány-rendszer, mely teraszosan helyezkedik el. Ejtsünk egy laza sétát azokon a teraszokon. Nem fogjuk megbánni. A függőkertet két oldalról a Szinva és Garadna patakok határolják, tetején a szálló helyezkedik el, az alján kőhídon át Hámor faluba sétálhatunk.

A gyerekekkel próbáljuk ki a kisvasútat, mely Miskolcról indul. Remek program. Valamint barlangásszunk kicsit, hiszen számos barlang található, melyek páratlanul szépek. Például az Anna-mésztufabarlang, vagy az István-barlang, esetleg a Szeleta-barlang.

Remek felüdülési lehetőség. A levegő szintén nagyon friss, egyáltalán nem káros. Amennyiben erre vágyunk, Lillafüreden megtalálhatjuk. Barlangok, tavak, erdők. Sétálás, csónakázás, barlangászás, kinek mi a legjobb. Unatkozni nincs lehetőség. Ha itt a hosszú hétvége, használjuk ki.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.