Egységben a sokféleség.

Műszaki

Digitális kamera vásárlási tanácsok, ötletek

Digitális kamera vásárlási tanácsok, ötletek

Először is azt kell eldöntenünk, hogy milyen célra használjuk majd a kamerát. Ha csak néha veszünk fel rövidebb eseményeket. Akkor megfelelő egy egyszerű kompakt fényképező videofunkcióval. Megtalálhatóak ma már marokba és zsebbe illő típusok is, amely mellett vannak fejpántra, sisakra, szörfdeszkára, valamint sílécre rögzíthető kamerák is.

Amit digitális kameránál mindenféleképpen meg kell vizsgálni azok az alábbiak! Képérzékelő: Speciális chip, az optika által közvetített látványt alakítja olyan jelekké, hogy azok digitálisan feldolgozhatóak legyenek, az 1/3 coll fél profi és profi szint; 1/5 coll és kisebb az hobbi kategória. Az optika után a képérzékelő méretén és minőségén múlik a felvétel színvonala. Formátum:

Ma egyeduralkodó az AVCHD formátum. Ez nagy felbontású (HD) videót rögzít 5.1-es térhangzással. Előnye, hogy több információ fér el kis helyen, hátránya, nagy a számítási igény. Némelyik kamerán választható a „könnyű” AVCHD Lite formátum vagy az MPEG-2 (ez nagy helyigényű, de egyszerűen feldolgozható). Objektív, zoom: Az objektív több lencséből áll. Alapvetően meghatározza a videó minőségét precíz kialakítása és mérete.

A zoom objektív pedig a témához közelít vagy eltávolodik. Reflektor, táska: Esti felvételeknél jól jön egy-két reflektor. A videós táskából a pattintóst válasszuk. A táska mellett beszerezhetőek szűrők, reflektorállványok, derítőlapok is. HD-videó: Ilyen jelzésű készülék vásárlásával nagy felbontású videót tudunk felvenni vele. Állvány, mikrofon: Hosszabb eseményeknél mindenképp ajánlatos állvány vagy válltámasz.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.