Egységben a sokféleség.

Otthon

Egyre inkább felértékelődik az együtt töltött idő, ebben segítenek a társasjátékok

Egyre inkább felértékelődik az együtt töltött idő, ebben segítenek a társasjátékok

Az internet mindennapjaink nélkülözhetetlen részét képezi, hiszen segítségével tartjuk a kapcsolatot barátainkkal, szórakozunk, vásárolunk, ügyeket intézünk, vagy éppen próbáljuk ki a legújabb online játékokat. De mi a helyzet a hagyományos társasjátékokkal? Vajon mennyire van ezeknek napjainkban létjogosultságuk? A tarsasjatekrendeles.hu tapasztalatai is azt támasztják alá, hogy a játékkonzolok világában egyre többen érdeklődnek az olyan klasszikus darabok iránt, melyek köré az egész család összegyűlhet.

 

Felmerül a kérdés, hogy mi áll ennek a hátterében. Miért választják mind többen a klasszikus megoldást, amikor a modern PC játékok elképesztő grafikával és életszerű élményekkel várják a játékosokat? A választ valahol abban rejlik, hogy elgépiesedett világunkban sokak számára már nem nyújt kikapcsolódást egy online játékos oldal, és egy idő után a legmenőbb konzol is unalmassá válhat társas kapcsolatok híján. Nem elég, ha csak online játszunk együtt másokkal, ugyanis a testközelben megélt izgalmak, a hatalmas nevetések vagy éppen a feszült pillanatok egészen másfajta érzetet hagynak maguk után.

 

Míg az interneten keresztül sokan magányosnak érzik magukat, addig a társasjáték körül ülve, pogácsát falatozva akár a közelmúlt eseményeit is átbeszélhetjük. A szemtől-szemben zajló kommunikáció, és a gesztusok soha nem fognak annyira átjönni online, mint személyesen. A családi összejövetelek alkalmával a gyerkőcök számára is remek választásnak bizonyulnak a legmodernebb társasjátékok, de a felnőttek is megtalálhatják azokat, amelyek maximálisan képesek lekötni őket. Az Activity mellett nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett szabadulós játékok, melyeket otthon használatos formában is beszerezhetünk. A társasjátékok közelebb hozzák egymáshoz az embereket, megtanítanak csapatban gondolkodni, vagy felébresztik a versenyszellemet, és motivációt adnak kicsik és nagyok számára egyaránt.

 

Napjainkban rengeteg idő elmegy azzal, hogy munkát végzünk, ügyeket intézünk, bevásárolunk, vagy éppen az otthoni elfoglaltságokkal bajlódunk. Sokszor csak egy-két óra marad arra, hogy együtt legyen a család, s gyakran még ez sem teljesen zavartalan. Fontos tehát, hogy a jobb időbeosztást célozva igyekezzünk átszervezni mindennapjainkat. Nem csak életmódunk alakíthatjuk át így, de a számunkra legfontosabb személyekre is több időt szánhatunk majd. Ennél lényegesebb pedig aligha adódhatna az emberi életben.

 

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.